Dalende trend voor BNB koers: belangrijke $300 grens in zicht

420 totale weergaven
Dalende trend voor BNB koers: belangrijke $300 grens in zicht

Binance coin heeft te maken met een flinke verkoopdruk. Technische analyses wijzen erop dat de koers mogelijk flink kan dalen naar de $300. Analist Alan Santana beschreef onlangs op X belangrijke weerstandsniveaus. Als deze niet worden doorbroken, kan de BNB koers verder zakken, met bijna een daling van 50% in het vooruitzicht.

Grote prijsbewegingen in eerste helft van 2024 voor BNB koers

In de eerste helft van 2024 zag BNB twee grote koersstijgingen. De eerste piek was in maart, en de tweede golf vond plaats tussen april en mei. Deze hoogtepunten vormen nu belangrijke weerstandsniveaus. In juni probeerde BNB nog een keer omhoog te gaan, maar het lukte niet om door te breken, wat zorgde voor een meer bearish trend.

Na het hoogste punt in juni, zakte de BNB koers flink en daalde door tot augustus. Daar vond de munt enige steun bij het 0.618 Fibonacci retracement niveau. Dit is een belangrijk punt omdat het de stijging sinds oktober 2023 markeert. Veel analisten kijken nu naar deze periode als een cruciale fase voor de toekomst van de koers.

Belangrijke steun voor BNB koers

Na de bodem in augustus herstelde BNB iets, maar de koers maakte een lager hoogtepunt, wat wijst op verdere zwakte. Het volgende niveau om op te letten is het 0.786 Fibonacci retracement niveau, rond de $314. Als BNB de weerstand niet snel doorbreekt, verwachten analisten dat de koers richting de $300 kan dalen.

Analisten volgen nu of BNB door de weerstand heen kan breken, of dat de bearish trend zich voortzet. De $300 grens wordt een belangrijk punt voor de koers. Op dit moment staat de BNB koers op $598, met een kleine daling van 1.43% in de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap.

De komende weken zijn erg belangrijk voor BNB. Als de weerstand wordt doorbroken, kan de koers weer gaan stijgen. Lukt dit niet, dan kan de koers verder dalen.

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...