Bitcoin koers verwachting: blijft de prijs stijgen of staan we voor een correctie?

1315 totale weergaven

De afgelopen dagen is de Bitcoin koers flink aan het schommelen, met signalen die zowel op een stijging als een mogelijke daling wijzen. Veel traders vragen zich dan ook af: blijft de prijs doorgroeien, of staat er een correctie voor de deur? 

 

Recente prijsschommelingen en voorspellingen

De Bitcoin koers staat op dit moment flink onder druk.
Waar er eerder sprake was van een positieve trend, is de prijs vandaag flink gedaald en brak hij zelfs door de belangrijke steunlijn van het stijgende kanaal.
Dat kan betekenen dat er binnenkort nog meer dalingen aan komen, met mogelijke koersdoelen rond de $63.166 en zelfs verder naar $61.150.

De verwachting is dat de prijs verder zal dalen, tenzij Bitcoin erin slaagt om boven de $65.480 uit te breken. Lukt dat, dan kan de neerwaartse druk stoppen en wordt de kans groter dat we een herstel zien met opnieuw een stijgende koers.
Voor vandaag ligt het verwachte handelsbereik tussen $62.000 (steun) en $65.700 (weerstand).

 

Bitcoin Koers met steun en weerstandslijnen van de afgelopen maanden. Bron: InvestTech

 

Drie signalen dat Bitcoin nog niet klaar is voor een nieuwe all-time high

De afgelopen 24 uur daalde Bitcoin bijna 2%, waarmee de koers rond de $64.504 schommelde. Het dieptepunt van die periode was $64.219,75, terwijl de piek uitkwam op $66.069,35.
Deze fluctuaties geven aan dat Bitcoin het momenteel lastig heeft om positief te blijven bewegen.

Ook al stroomde er recent $1,11 miljard binnen in Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s, toch blijft de neerwaartse druk dominant.
Bitcoin’s dominantie op de markt nam met 0,16% af naar 56,13%, en de totale marktkapitalisatie bleef hangen op $1,27 miljard. Dat wijst erop dat de markt op dit moment nog niet klaar lijkt te zijn voor een nieuwe all-time high.

 

Wat is de invloed van de DXY-daling op de koers?

Een belangrijke externe factor voor de koers van Bitcoin is de Amerikaanse dollar (DXY).
De US Dollar Index (DXY) is een maatstaf die de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van een mandje vreemde valuta meet.
Een dalende DXY wordt meestal gezien als positief voor Bitcoin, omdat een zwakkere dollar kan zorgen voor een verschuiving van kapitaal naar alternatieve activa zoals BTC.
Toch lijkt de invloed van de huidige daling van de DXY niet sterk genoeg om een grote stijging voor Bitcoin te stimuleren.

 

DXY Koers 30 September. Bron: Tradingview

 

Positieve verwachtingen na de recente maandelijkse afsluiting

Ondanks de bearish signalen is er nog steeds hoop voor de langetermijnontwikkeling van Bitcoin.
De recente maandelijkse afsluiting zorgde voor optimisme onder traders en analisten, vooral dankzij de aanhoudende interesse van grote institutionele beleggers.
De instroom in Bitcoin ETF’s ondersteunt dit vertrouwen en laat zien dat velen geloven dat de munt uiteindelijk weer in een positieve trend zal komen.

 

Belangrijke prijsdrempels om in de gaten te houden

Voor traders is het belangrijk om een aantal niveaus scherp in de gaten te houden.
De huidige neerwaartse beweging kan doorgaan als de koers onder de $64.295 zakt, waardoor verdere dalingen naar $63.166 en zelfs $61.150 mogelijk worden.
Mocht Bitcoin erin slagen om boven de $65.480 te breken, dan kan dit de neerwaartse druk verminderen en de weg openen voor een nieuwe stijgende trend.

De komende dagen zullen de prijsontwikkelingen van Bitcoin vooral afhangen van externe macro-economische factoren en de vraag of de steun- en weerstandsniveaus standhouden.

Lees meer over:
bitcoin prijsbtc koers

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...