Bitcoin koers op weg naar $70.000 volgens expert Markus Thielen

399 totale weergaven
Bitcoin koers op weg naar $70.000 volgens expert Markus Thielen

Markus Thielen, de oprichter van 10X Research, verwacht dat de Bitcoin koers binnenkort weer boven de $70.000 komt. Hij voorspelt dat Bitcoin zelfs voorbij zijn hoogste koers ooit van $73.000 zal stijgen in oktober.

Bitcoin koers richting nieuwe all-time highs

Volgens Thielen zou de Bitcoin koers binnen twee weken kunnen oplopen naar $70.000 en in oktober misschien zelfs boven de $73.000 uitkomen. Hij zegt dat doordat Bitcoin afgelopen week door de grens van $65.000 is gebroken, wat het begin is van een verder opwaartse trend.

Een analyse van Thielen laat zien dat de BTC koers mogelijk tot $75.000 kan stijgen. Deze groei wordt ondersteund door meer liquiditeit in stablecoins en China’s stimulering van hun economie. Andere analisten denken dat Bitcoin in oktober zelfs de $80.000 kan bereiken.

Markus Thielen Bitcoin verwachting

Stablecoins zijn sinds juli flink toegenomen. Bedrijven zoals Tether en Circle hebben in korte tijd bijna $10 miljard aan stablecoins uitgegeven. Thielen wijst erop dat Circle, dat vooral werkt met gereguleerde instellingen, verantwoordelijk is voor 40% van deze nieuwe instroom. Dit duidt erop dat grote spelers de cryptomarkt betreden.

China’s invloed op de Bitcoin koers

Thielen denkt dat China een grote rol speelt in de stijging van de Bitcoin koers. Hoewel China soms streng is geweest op crypto, komt meer dan 50% van de Bitcoin uit Chinese miningpools. In 2014 beheerste het land zelfs 90% van alle wereldwijde Bitcoin-handel.

China heeft onlangs een economisch stimuleringspakket van $278 miljard aangekondigd. Volgens Thielen zou dit leiden tot meer kapitaaluitstroom naar de cryptomarkt, wat de Bitcoin koers verder kan opdrijven. Meer geld in de markt zorgt voor een mogelijke koersstijging voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Thielen hintte ook dat de herverkiezing van Donald Trump een extra impuls kan geven aan de Bitcoin koers. Hij denkt dat Trump de Amerikaanse economie wil stimuleren, wat druk kan uitoefenen op de Federal Reserve om de rente te verlagen. Dit zou mogelijk in de eerste helft van 2025 kunnen gebeuren.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...