EigenLayer’s EIGEN Token unlockt met een waardering van $ 6,5B

462 totale weergaven

Restaking protocol EigenLayer heeft officieel zijn EIGEN token gelanceerd, dat nu op grote beurzen wordt verhandeld met een waardering die $ 6,5 miljard FDV overschrijdt. Deze ontgrendeling opent nieuwe mogelijkheden voor stakers en ontwikkelaars in de decentralized finance (DeFi) ruimte.

De handel in EIGEN tokens begint

De langverwachte ontgrendeling van het EigenLayer EIGEN token ging live op 1 oktober en markeert een belangrijke mijlpaal voor het op Ethereum gebaseerde restaking protocol. EIGEN is nu overdraagbaar en wordt verhandeld tegen een sterke debuutprijs van $ 4,10 per token, wat de fully diluted value  (FDV) van de token van meer dan $ 6,5 miljard weerspiegelt.

Nu het token beschikbaar is voor verhandeling op beurzen als Binance en MEXC, opent het nieuwe deuren voor gebruikers in gedecentraliseerde financiën, met 1,68 miljard EIGEN tokens die in omloop zijn gekomen. Hiervan werden 86 miljoen tokens gedropt onder vroege gebruikers, wat bijdroeg aan de opwinding rond de lancering.

Snelle adoptie en gebruikssituaties

Het protocol, gebouwd op Ethereum, is snel uitgegroeid tot een van de grootste spelers in DeFi, met meer dan $10,9 miljard aan totale vergrendelde waarde (TVL) volgens DeFi Llama. Met het EigenLayer-netwerk kunnen stakers Ethereum (ETH) en andere tokens overnemen om extra netwerken veilig te stellen en opbrengsten te verdienen.

EigenLayer stopt hier niet. Het platform wil ontwikkelaars aanmoedigen om Actively Validated Services (AVS) te bouwen die EIGEN kunnen gebruiken voor staking. Deze diensten zullen nieuwe use cases bieden en tegelijkertijd de beveiliging van meerdere protocollen verbeteren.

Marktimpact en toekomstperspectieven

Sinds de lancering is de waarde van het EIGEN token met meer dan 10% gestegen en werd het verhandeld tot $4,12 per token. De marktinteresse blijft hoog, met een totale market cap van $ 769 miljoen, waarmee EIGEN de 88e grootste cryptocurrency ter wereld is.

De fully diluted value (FDV) van EIGEN op $7,16 miljard laat het optimisme rond het token zien. De unieke aanpak van EigenLayer voor staking oplossingen wordt gezien als een katalysator voor groei in het DeFi ecosysteem. De uitbreiding van het protocol naar nieuwe staking mechanismen en verbeterde beveiligingsdiensten maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel institutionele als particuliere beleggers.

Nu het token live is, kijkt EigenLayer vooruit naar nieuwe mogelijkheden in DeFi, en bereidt zich voor op de lancering van meer AVS’en en de verbetering van zijn programmatische incentivesystemen voor stakers en operators.

Samenvatting

De lancering van EigenLayer’s EIGEN token markeert een nieuw hoofdstuk in gedecentraliseerde financiën en biedt beleggers nieuwe mogelijkheden om rendement te verdienen en hun staking opties te diversifiëren. Naarmate het platform verder uitbreidt en nieuwe diensten introduceert, zal de markt voor restaking nog verder groeien, met EigenLayer als leider.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....