‘Uptober’: Waarom Dogecoin, SHIB en INJ bull-rally’s verwachten

401 totale weergaven

De markt staat in de startblokken voor een ‘Uptober’ rally, met Dogecoin, Shiba Inu en Injective als koplopers. Waar komt deze beweging vandaan?

Whale activiteit en de ‘Uptober’ rally: wat betekent dit?

Whales, oftewel grote investeerders, worden steeds actiever in de crypto-markt.
Dit heeft ook een impact op Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), en Injective (INJ).
Sinds augustus 2024 is de whale activiteit met maar liefst 588% toegenomen voor SHIB, met 9 biljoen SHIB-tokens die binnen korte tijd van eigenaar zijn gewisseld​.
Grote aankopen wijzen op een mogelijk bullish momentum, oftewel een opwaartse koersbeweging.
Historisch gezien is Q4 een sterke periode voor cryptomarkten, waardoor de kans zeker aanwezig is dat deze rally zich voortzet en de prijzen van deze altcoins verder stijgen.

Dogecoin (DOGE): stabiliteit en potentie voor groei

Na een prijsdaling van $0,13 naar $0,113, bleef DOGE stabiel boven de $0,112.
Dit toont aan dat de koers een stevig fundament heeft.
Een ‘bullish crossover’ tussen de 20- en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden voorspelt een mogelijk herstel van 20%.
Grote wallets hebben in totaal 18,71 miljard DOGE toegevoegd, wat suggereert dat whales vertrouwen hebben in een aanstaande prijsstijging.

Santiment-data toont dat grote wallets met een bezit tussen 10 miljoen en 100 miljoen DOGE hun aankopen actief hebben verhoogd. Bron: Santimant

Shiba Inu (SHIB): nieuwe grafiekpatronen en koersvooruitzichten

Shiba Inu (SHIB) blijft indruk maken met een sterke toename in activiteit en interesse van grote investeerders. De whale-activiteit steeg onlangs met 588%, wat leidde tot transacties van wel 9 biljoen SHIB-tokens. Dit toont aan dat er een groeiende optimistische stemming is binnen de markt. Bovendien zorgen ontwikkelingen in het Shiba Inu-ecosysteem, zoals de introductie van een burn-mechanisme, voor extra potentie voor toekomstige groei​.

Injective (INJ): sterk fundament voor een doorbraak

Injective (INJ) heeft een indrukwekkende toename van 456% in whale activiteit laten zien.
Dit suggereert dat grote investeerders de munt accumuleren, wat kan leiden tot een mogelijke doorbraak naar $30.
De afname van de tokenvoorraad op beurzen vermindert de kans op een plotselinge verkoop, wat voor verdere prijsstabiliteit en potentieel voor groei zorgt​

wat betekent de whale activiteit voor de komende rally?

De toename van whale activiteit in DOGE, SHIB en INJ wijst op een sterk vertrouwen van grote investeerders in de komende ‘Uptober’ rally.
Deze bewegingen kunnen de prijzen positief beïnvloeden en bijdragen aan een breder herstel van de cryptomarkt in Q4.

Lees meer over:
DOGEinjshibuptober

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...