Trump’s waarschuwingen over China worden werkelijkheid: Invloed op Bitcoin en de cryptomarkt

1214 totale weergaven
Bitcoin China

De geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven toenemen, en de waarschuwingen van voormalig president Donald Trump beginnen werkelijkheid te worden.

Trump waarschuwde herhaaldelijk voor de toenemende macht van China op economisch en technologisch vlak. Nu zien we hoe deze ontwikkelingen hun invloed uitoefenen op de wereldeconomie en de cryptomarkt.

Wat betekent dit voor Bitcoin en andere digitale valuta?

China’s technologische vooruitgang en de digitale yuan

China heeft zijn technologische macht verder uitgebreid, met de digitale yuan als een centraal element. Deze door de staat gecontroleerde digitale valuta kan de dominantie van de Amerikaanse dollar op de wereldmarkten bedreigen. Zoals Trump zelf aangaf op zijn Bitcoin 2024-conferentie in juni: “Als de VS niet de leiding neemt in de ontwikkeling van bitcoin en crypto, dan zal China dat doen.” Hij stelde voor om een strategische Bitcoin-reserve aan te leggen als hij weer het Witte Huis betreedt na de verkiezingen in november.

Kamala en Trump drijven crypto-storm

China zelf heeft echter een dubbelzinnige houding vergeleken met crypto. Volgens Zhu Guangyao, zoals geciteerd door Sina News tijdens een forum georganiseerd door de Tsinghua Universiteit: “Crypto heeft negatieve effecten, en we moeten de risico’s en schade voor de kapitaalmarkten volledig erkennen. Toch moeten we ook de laatste internationale veranderingen en beleidsaanpassingen bestuderen, omdat het een cruciaal aspect is van de ontwikkeling van de digitale economie.” Dit toont aan dat China zowel de risico’s als de kansen van crypto serieus neemt.

Gevolgen voor de cryptomarkt

De voortdurende spanningen tussen de VS en China, die Trump al vroeg aan de kaak stelde, veroorzaken onzekerheid in de financiële markten. Voor de cryptomarkt kan dit extra volatiliteit betekenen.

Terwijl China zich blijft richten op de ontwikkeling van de digitale yuan, zien veel investeerders Bitcoin als een gedecentraliseerd alternatief dat immuun is voor overheidscontrole. Dit maakt Bitcoin een mogelijke veilige haven in tijden van geopolitieke spanning.

Wat betekent dit voor investeerders?

De opkomst van de digitale yuan en de voortdurende spanningen tussen de VS en China kunnen Bitcoin aantrekkelijker maken als hedge tegen economische onzekerheden.

De toename van staatsgecontroleerde digitale valuta’s kan de vraag naar gedecentraliseerde crypto zoals Bitcoin vergroten. Investeerders moeten echter waakzaam blijven, aangezien de markten volatiel blijven door deze geopolitieke ontwikkelingen.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCChina

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....