Kamala en Trump drijven crypto-storm

1453 totale weergaven
Kamala Horris en Trump Drijven Crypto-Storm

De cryptomarkt staat nooit stil, maar soms verrassen ontwikkelingen zelfs de meest doorgewinterde investeerders. De Kamala Harris-themed memecoin, genaamd Kamala Horris (KAMA), is daar een perfect voorbeeld van.

Deze Solana-token, met een bewust verkeerd gespelde naam en een slecht getekende cartoon van de Amerikaanse vicepresident, zag een enorme stijging van bijna 250% op donderdag.

Dit gebeurde nadat president Joe Biden onder toenemende druk kwam te staan om zich terug te trekken uit de presidentsrace na een zwak debat tegen Donald Trump.

De opkomst en ondergang van KAMA

KAMA zag zijn marktkapitalisatie stijgen naar bijna $ 11,9 miljoen, vergeleken met $ 3,5 miljoen vlak na het debat op 27 juni, volgens Dex Screener. Dit is echter een daling van de piek van $ 22,2 miljoen op 3 juli. Ondanks de volatiliteit van de prijs, heeft KAMA de aandacht van vele investeerders getrokken.

De vraag blijft: wat zit er achter deze opmerkelijke stijging?

KAMA bereikte op 3 juli een piekprijs van ruim 2 cent, maar handelt nu net boven de 1 cent. Bron: DEX Screener
KAMA bereikte op 3 juli een piekprijs van ruim 2 cent, maar handelt nu net boven de 1 cent. Bron: DEX Screener

Politieke onzekerheid voedt de markt

De stijging van KAMA en de gelijktijdige daling van een vergelijkbare memecoin, Jeo Boden (BODEN), wijzen op een directe correlatie met de politieke gebeurtenissen. De teleurstellende prestatie van Biden tijdens het debat tegen Trump heeft geleid tot speculaties en zorgen over zijn herverkiezingscampagne.

Politieke analisten wijzen op Biden’s rasperige stem en momenten van verwarring als redenen voor zijn zwakke optreden. Biden, 81 jaar oud, is de oudste persoon ooit die zich kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap en heeft zijn prestatie toegeschreven aan een verkoudheid, overvoorbereiding en jetlag.

Druk op Biden neemt toe

De druk op Biden neemt toe naarmate hij in de peilingen zakt. Volgens een peiling van FiveThirtyEight heeft Trump een voorsprong van 2,3 procentpunten. Andere peilingen laten zien dat driekwart van de kiezers denkt dat Biden te oud is voor de functie.

Dit heeft geleid tot groeiende oproepen vanuit zowel de media als binnen de Democratische Partij dat Biden zich moet terugtrekken. Biden zelf heeft echter duidelijk gemaakt dat hij vastbesloten is om door te gaan met zijn campagne.

De rol van Bitcoin in de politiek

Interessant is ook de verschuiving in de politieke houding vergeleken met Bitcoin. In een post op Truth Social verklaarde Trump zijn steun voor Bitcoin, waarmee hij de eerste pro-Bitcoin kandidaat van een grote politieke partij werd. Dit heeft de discussie aangewakkerd over Bitcoin als strategische reserve activa.

Politieke leiders zoals Vivek Ramaswamy en Robert F. Kennedy Jr. hebben voorgesteld dat de dollar gesteund zou moeten worden door een mandje van grondstoffen, waaronder Bitcoin.

https://twitter.com/HouseofChimera/status/1808682158719975554

Bitcoin als strategische reserve activa

De groeiende acceptatie van Bitcoin onder politieke leiders opent de deur naar een bredere discussie over de rol van digitale valuta’s in het versterken van de nationale economieën. Senator Cynthia Lummis heeft bijvoorbeeld voorgesteld dat de Federal Reserve Bitcoin opneemt in zijn balans om de financiën van het land te verbeteren.

Dit idee wordt ondersteund door experts zoals Alex Thorn van Galaxy Digital, die geloven dat Bitcoin een groeiende rol zal spelen in de geopolitiek en internationale handel.

Vooruitzichten voor de toekomst

Met de huidige politieke en economische onzekerheden blijft de cryptomarkt een dynamische en onvoorspelbare ruimte. Investeerders worden aangemoedigd om nauwlettend de ontwikkelingen te volgen en hun strategieën aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

De stijging van KAMA is een herinnering aan hoe snel de markt kan veranderen en hoe politiek de koers van cryptocurrencies kan beïnvloeden.

Actie ondernemen

Voor crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders is dit het moment om betrokken te raken. Onderzoek naar projecten zoals KAMA kan waardevolle inzichten bieden in de werking van de markt en de invloed van politieke gebeurtenissen.

Deelname aan presales en voortdurende educatie over de markt zijn essentieel om te profiteren van de kansen die zich voordoen.

Lees meer over:
Donald TrumpKamalaTrumpVS

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd