Gaan Ripple whales de XRP koers omhoog duwen? Dit zegt de data

641 totale weergaven
xrp-token

XRP trekt veel aandacht vanwege grote transacties van Ripple whales. Meer dan 1 miljard XRP, met een waarde van meer dan $621 miljoen, werd uit escrow vrijgegeven. Deze grote bewegingen veroorzaken vaak onzekerheid, omdat ze kunnen wijzen op aanstaande schommelingen in de XRP koers. Maar gaan deze whale transacties leiden tot een daling van de XRP koers?

Meer actieve adressen op het Ripple netwerk

Het aantal actieve XRP-adressen is de laatste 24 uur met 1.16% gestegen en staat nu op 13.310. Deze stijging laat zien dat er meer gebruikers betrokken raken bij het netwerk, wat een indicatie kan zijn dat er binnenkort een verandering in de koers kan komen. Meer actieve adressen betekent vaak meer interesse van beleggers.

Hoewel deze groei in activiteit positief is, moet dit in combinatie met andere factoren worden bekeken.

Meer tokens naar beurzen voor verkoop

Ondanks de positieve signalen zijn er ook tekenen van mogelijk verkoopgedrag. De reserves van XRP op beurzen zijn met 0.61% gestegen tot 3.111 miljard XRP. Wanneer meer tokens naar beurzen worden gestuurd, kan dit wijzen op voorbereidingen om te verkopen. Dit zou een waarschuwing kunnen zijn voor een kortetermijn daling van de XRP koers.

Deze toename in reserves kan dus wijzen op verkoopdruk, zelfs als de algemene marktstemming positief blijft.

Optimisme onder beleggers ondanks gemengde signalen

Uit de long/short ratio blijkt dat 60.09% van de beleggers een long positie heeft en 39.91% een short positie. Dit geeft een ratio van 1.5056, wat betekent dat de meeste beleggers verwachten dat de XRP koers gaat stijgen. Maar, ondanks dit vertrouwen, kunnen de gestegen reserves en de kleine daling in de koers wijzen op een mogelijke correctie op korte termijn.

xrp long short ratio coinglass

Als we alles bij elkaar nemen, lijkt de XRP koers klaar voor een doorbraak. De activiteit van Ripple whales, de toename van actieve adressen en het optimisme onder beleggers wijzen op een mogelijke groei in de XRP koers.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...