ADA koers daalt verder naar $0.35 – waarom stijgt Cardano niet?

617 totale weergaven
ada
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Cardano koers is gisterenmiddag op $ 0,35 gestort en ligt hier deze woensdagochtend nog steeds vlak boven met een huidige koers van $ 0,358. De crypto markt onderging een scherpe correctie dankzij onrust in het Midden-Oosten, met Iran die bijna 200 raketten heeft afgevuurd op Israël.

De Cardano koers is na het weekend al begonnen met dalen en uit on-chain gegevens blijkt dat vandaag mogelijk nog steeds niet het juiste moment is om te kopen. Waarom stijgt Cardano niet en staan er nog verdere dalingen op de planning voor de altcoin? In dit artikel kijken we waarom ADA is gedaald en wanneer hij weer zou kunnen stijgen.

Waarom stijgt Cardano niet vandaag?

Cardano eindigde de maand september redelijk sterk rond het niveau van $ 0,38, nadat het de maand begon met een daling naar $ 0,31. Nu dreigt de altcoin weer richting het niveau te zakken, maar alleen als het verder onder $ 0,35 weet te zakken. ADA daalt vandaag samen met de crypto markt, dankzij onrust in het Midden-Oosten.

Het conflict tussen Iran en Israël kwam gisterenmiddag naar voren, waardoor crypto investeerders besloten het zekere voor het onzekere te nemen en hun munten te verkopen of om te zetten in stablecoins. Hierdoor is Bitcoin rond middennacht bijna tot $ 60.000 gedaald, waardoor altcoins het ook moeilijk kregen.

Maar als we daarnaast kijken naar on-chain gegevens van Cardano, zoals de Market Value – Realized Value (MVRV), zien we dat het wellicht geen goed moment is om ADA te kopen. De MVRV kijkt naar hoeveel investeerders nog met winst zitten en nog niet hebben opgenomen, wat ook het risico op een grote daling kan verhogen.

Cardano's MVRV
Cardano’s MVRV – Santiment

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe vooral short-term holders ongerealiseerde winst hebben. En omdat dit typisch de traders zijn, is de verwachting groter dat ze sneller zullen verkopen, wat dit een bearish teken maakt. Het risico is lager wanneer long-term holders in het groen staan, want deze wachten mogelijk op verdere gains voordat ze besluiten te verkopen.

Voorlopig lijkt het risico op verdere dalingen nog hoog, maar als Cardano boven $ 0,35 kan blijven, lijkt een herstel mogelijk voor de altcoin.

Wat gaat Cardano doen?

Het lot van de Cardano koers hangt momenteel vast aan zijn support rond $ 0,35, die wordt versterkt door de 30-daagse moving average (geel). En hoewel ADA hier gisteren een lichte daling onder heeft gemaakt, lijkt de koopdruk rond dit niveau genoeg te zijn om ADA erboven te houden.

Dit betekent dat als de crypto markt vanuit dit punt weer stijgt, de kans groot is dat ook Cardano weer richting $0,40 zou kunnen klimmen. En hoewel Cardano dan nog steeds verkoopdruk kan ervaren van short-term traders, hoeft dit niet per se te zorgen voor grote dalingen, zolang de koopdruk, maar hoog genoeg blijft.

Cardano koers grafiek
Cardano koers grafiek – TradingView

De Relative Strength index (RSI) is sinds vorige week vrijdag van 68 naar 47 gedaald, een teken dat de correctie van de afgelopen dagen mogelijk nodig was voor een gezondere groei van de ADA koers. De 47 geeft echter wel aan dat het momentum licht bearish is, waardoor stijgingen de komende dagen beperkt kunnen blijven voor Cardano.

Veel investeerders houden de hoop erin dat we ook dit jaar een ‘Uptober’ zullen krijgen en in dat geval heeft ADA-potentie om deze maand nog boven $ 0,50 te klimmen. Dit zou Cardano terugbrengen naar het niveau van mei en is vanuit hier een stijging van ongeveer 40%.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke crypto gaat stijgen in Uptober?

Ondanks de correctie, blijft het vooruitzicht positief voor de crypto markt, met name omdat oktober en november historisch gezien grote stijgingen met zich meenemen voor crypto. En hoewel Cardano op het moment zwakte laat zien, blijven sommige kleinere altcoins standvastig met hun waarde, terwijl nieuwe projecten nog steeds veel aandacht krijgen,

Vandaag kijken we naar twee opkomende cryptomunten die nog verkrijgbaar zijn in de presale en ondanks de onrust op de markt nog veel aandacht blijven trekken. Deze altcoins zullen binnenkort voor een hogere prijs gelanceerd worden op hun eerste exchanges, maar kunnen vanaf dat punt nog verder klimmen. Met name omdat ze veel utility hebben, kunnen ze op langere termijn x10 of hoger gaan vanaf hun huidige presale prijs.

Pepe Unchained ($PEPU)

Investeerders blijven enthousiast over Pepe Unchaiend ($PEPU), een opkomende Layer-2 blockchain die zijn utility token nog aanbiedt in de presale. $PEPU is niet alleen een meme coin, maar kan ook voor meerdere doeleinden worden gebruikt op de nieuwe blockchain. Daarom heeft de token al meer dan $ 16,9 miljoen opgehaald in de presale.

Het voordeel van Pepe Unchained is dat je met transacties op deze blockchain veel goedkoper uit bent op Ethereum, dit geeft investeerders eenvoudiger toegang tot het investeren in Pepe. Ook is het een unieke mogelijkheid voor ontwikkelaars, want Pepe Unchained zal zijn eigen launchpad krijgen, waarvan de eerste nieuwe projecten veel aandacht kunnen krijgen.

Je kunt er nog vroeg bij zijn, want $PEPU is in de presale te koop voor $ 0,00990 per stuk, deze prijs zal echter binnen 24 uur stijgen naar $ 0,00991. Het grote voordeel voor presale investeerders is dat je $PEPU direct kunt staken om een APY van 127% te verdienen, tokens die je kort na het einde van de presale kunt claimen.

 

Flockerz ($FLOCK)

Een nieuwe community token die de komende maanden erg groot kan worden is Flockerz ($FLOCK), die met een gedecentraliseerd Vote-to-Earn mechanisme de meme coin sector probeert te veroveren. De presale verkeert nog in zijn vroege fase, maar heeft al zo’n $ 350.000 op weten te halen.

Flockerz geeft een unieke draai aan de DAO of ‘Decentralized Autonomous Organization’ door iedere token holder hieraan te laten deelnemen. Deelnemers van de Flocktopia DAO krijgen de gelegenheid om te stemmen op voorstellen over de toekomst van het project en verdienen hiermee extra $FLOCK tokens.

Je kunt vroegtijdig meedoen met de Flock door tokens te kopen voor $ 0,0056785 per stuk. Het leuke hieraan is dat je in deze vroege fase nog gigantische staking beloningen kunt vangen, met een APY van ongeveer 7000% op het moment van schrijven. Met deze hoge APY, verdien je in een week ongeveer 100% bovenop je investering.

 

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

 

 

Lees meer over:
ADACardano

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...