XRP koers keldert hard door onzekerheid: Kan Ripple herstellen?

937 totale weergaven
XRP koers keldert hard door onzekerheid: Kan Ripple herstellen?

De XRP koers is de afgelopen dagen flink gedaald. Gisteravond en vannacht kelderde de koers onder belangrijke supportniveau’s door de spanningen in het Midden-Oosten. Dit zorgt voor onzekerheid op wereldwijde markten, waaronder de cryptomarkt. Toch blijven veel beleggers positief, vooral in de XRP derivatenmarkt, waar ze een snel herstel verwachten van de XRP koers verwachten.

XRP koers zakt onder belangrijke supportniveau’s

Eind september steeg de XRP koers flink door goed nieuws. De Amerikaanse Federal Reserve verlaagde de rente met 50 basispunten en Binance CEO Changpeng Zhao kwam eerder vrij uit de gevangenis. Hierdoor bereikte XRP op 28 september een hoogtepunt van $0,66, het hoogste punt in zes maanden.

Maar deze stijging hield niet lang stand. Door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten zakten de markten snel, en ook de XRP koers viel hard. Op 2 oktober stond de koers op $0,57, een flinke daling van 14,5% in drie dagen. Dit komt vooral door zorgen over de economische gevolgen van de crisis. Vannacht dook de koers zelfs echter even onder de $0,53 volgens CoinMarketCap.

Positief sentiment ondanks Ripple koersdaling

Ondanks de flinke koersdaling blijven veel traders optimistisch. Vooral in de derivatenmarkt van XRP zijn er veel longposities open. Dit laat zien dat veel beleggers geloven dat de koers snel weer zal stijgen.

Een belangrijk signaal hiervoor is de funding rate. Dit is een belangrijke graadmeter in de derivatenmarkt die aangeeft of er meer long- of shortposities zijn. Een positieve funding rate betekent dat long traders een premie betalen om hun posities open te houden, wat vertrouwen in een koersstijging laat zien.

XRP Funding Rate vs. Price | Coinglass

Op 2 oktober was de XRP funding rate 0,00016% volgens Coinglass data. Ondanks de daling van de koers, is dit een teken dat veel beleggers een herstel verwachten.

Meestal, als een asset in een neerwaartse trend zit, worden de funding rates negatief omdat short traders meer invloed hebben. Maar bij XRP blijft de funding rate positief, zelfs na een daling van 14,5%. Dit betekent dat veel beleggers optimistisch blijven en een snel herstel verwachten. Als deze positieve trend aanhoudt, kan de XRP koers snel weer boven de $0,60 komen.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...