Ethereum overtreft Bitcoin in volatiliteit in aanloop naar Amerikaanse presidentsverkiezingen

803 totale weergaven

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen, is de impliciete volatiliteit van Ethereum die van Bitcoin voorbijgestreefd, waardoor traders zich schrap zetten voor potentiële marktschommelingen. Met de toenemende onzekerheid over de toekomst van de regelgeving voor decentralized finance (DeFi), stijgt de volatiliteit van Ethereum.

Ethereum’s volatiliteit stijgt verder dan Bitcoin

De impliciete volatiliteit van Ethereum voor 30-daagse at-the-money contracten is nu groter dan die van Bitcoin, met een verschil van bijna 7%, volgens Nick Forster, oprichter van het DeFi-derivatenprotocol Derive. At-the-money verwijst naar een optiecontract waarbij de uitoefenprijs dicht bij de huidige marktwaarde van de onderliggende waarde ligt.

Dit verschil is sinds het begin van het jaar gegroeid en nu de Amerikaanse verkiezingen naderen, bereiden handelaren zich voor op meer volatiliteit.

De hogere volatiliteit van Ethereum is een duidelijk signaal dat handelaren grotere prijsschommelingen verwachten, voornamelijk door de zorgen over regelgeving die de DeFi-sector in de VS boven het hoofd hangt.

Dagelijkse actieve Ethereum adressen dalen

Naast de toegenomen volatiliteit heeft Ethereum ook te maken met een daling van het aantal dagelijks actieve adressen, een teken dat minder gebruikers interactie hebben met het netwerk.

CryptoQuant meldt dat het aantal dagelijks actieve adressen op het Ethereum netwerk dit jaar is gedaald van 382.000 naar 312.000, een daling van 18%.

Ondanks recente liquiditeitsstijgingen na de goedkeuring van Ethereum ETF’s, wijst de daling van het aantal actieve adressen op aarzeling bij investeerders, die mogelijk op hun hoede zijn voor regelgevingsrisico’s.

De verwachte marktrally, gekoppeld aan de renteverlagingen van de Federal Reserve, moet nog plaatsvinden, wat bijdraagt aan de matige activiteit op de keten.

Whale Activiteit voedt Ethereum Sell-Off

De markt van Ethereum voelt ook druk van grote investeerders, of “whales”, die hun holdings van de hand doen. On-chain transactieanalyseplatform Lookonchain merkte op dat een Ethereum ICO-deelnemer uit 2014 de afgelopen twee dagen voor meer dan $47,5 miljoen aan ETH heeft verkocht.

De entiteit, die 150.000 ETH ontving tijdens Ethereum’s initial coin offering (ICO), heeft agressief verkocht, wat verder bijdroeg aan de prijsdaling van Ethereum. Deze whale-activiteit heeft de verkoopdruk opgevoerd, waardoor ETH in slechts 24 uur met meer dan 5% is gedaald.

Impact van de Amerikaanse verkiezingen op crypto

De komende Amerikaanse verkiezingen zijn een belangrijke katalysator geworden voor volatiliteit in de cryptocurrency ruimte, vooral voor Ethereum.

Beide kandidaten, voormalig president Donald Trump en vicepresident Kamala Harris, hebben in verschillende hoedanigheden gesproken over cryptoregulering en de markt blijft onzeker over het toekomstige juridische framework voor digitale activa.

Trump wordt gezien als gunstiger voor de industrie, hintend op het potentieel voor duidelijkere regelgevende frameworks, wat gunstig zou kunnen zijn voor DeFi projecten die sterk vertrouwen op de smart contracts mogelijkheden van Ethereum.

Naarmate het politieke landschap zich blijft ontwikkelen, lijkt Ethereum gevoeliger voor deze externe factoren, waarbij traders meer dramatische prijsschommelingen verwachten naarmate november nadert.

Belangrijkste aandachtspunten voor traders vóór november

Nu de Amerikaanse verkiezingen naderen, moeten traders voorzichtig blijven, vooral omdat de volatiliteit van Ethereum naar verwachting zal stijgen.

Zowel Bitcoin als Ethereum zullen waarschijnlijk meer marktschommelingen ervaren, maar de gevoeligheid van Ethereum voor wijzigingen in de regelgeving in de DeFi-ruimte maakt het bijzonder kwetsbaar.

Beleggers moeten de politieke ontwikkelingen en macro-economische factoren goed in de gaten houden, omdat deze een directe invloed op de markt zullen hebben.

Nu de volatiliteit toeneemt, zou strategische positionering de sleutel kunnen zijn om door de komende onzekerheid te navigeren.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....