Prijsanalyse BTC, ETH, BNB, SOL, XRP en meer: Het is nog niet voorbij voor de altcoins

939 totale weergaven
eth-btc-doge-shib-ada-bnb-xrp

De prijzen van altcoins zijn ingestort nadat Bitcoin daalde naar $60.000, maar cijfers suggereren dat het nog niet klaar is voor de altcoins. 

Lastige marktomstandigheden

De oplopende spanningen in het Midden-Oosten hebben voor een BTC sell-off gezorgd, waardoor de prijs van de grootste cryptocurrency op 1 oktober bijna naar het ondersteuningsniveau van $60.000 daalde. Ondanks het eerst positieve marktsentiment maken deze marktomstandigheden het moeilijk voor tokens om positieve koersen te waarborgen.

Dit is ook het geval voor altcoins, maar een aantal cijfers laten zien dat het nog niet voorbij is voor de altcoins, en zelfs niet voor Bitcoin. Bitcoin bulls wisten op 2 oktober de prijs weer boven het niveau van $62.000 te tillen, waar een voorzichtig sentiment bij kwam kijken.

Ook lijken institutionele beleggers het risico af te bouwen door fondsen uit ETF’s weg te trekken, zoals we in eerder nieuws al lieten weten. Veel analisten voorspellen hierdoor dat Bitcoin aanzienlijk kan gaan dalen.

Of dit ook echt kan gebeuren, is niet duidelijk. Als we kijken naar historische gegevens heeft Bitcoin nog nooit een negatieve maandafsluiting gehad. Een daling in de Bitcoin koers kan extra kopers aantrekken die verwachten dat de geschiedenis zich gaat herhalen, wat weer positief kan zijn.

Daarnaast lijkt het er ook vrij goed uit te zien in ‘UPtober’ voor de top 10 cryptocurrencies. Daarom hebben we hieronder een analyse gemaakt van alle tien!

Bitcoin prijsanalyse

Het onvermogen van Bitcoin om boven de $65.000 te blijven resulteerde in een aanzienlijke sell-off van Bitcoin. Hierdoor kwam de prijs op 1 oktober onder het 20-daagse Exponential Moving Average (EMA) van $62.490 uit.  Het BTC/USDT handelspaar bereikte het 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van $60.357, wat een belangrijk niveau zal zijn om te bewaken voor de bulls.

Als de prijs omhoog gaat en boven de 20-daagse EMA uitkomt, zullen bulls opnieuw proberen het handelspaar boven weerstandszone van $65.000 tot $66.500 te tillen. Als ze hierin slagen, kan Bitcoin stijgen naar $70.000.

Als de prijs echter onder de 50-daagse SMA zakt, zal dit de weg vrijmaken voor een daling naar $57.500. Het wordt verwacht dat bulls dit niveau sterk verdedigen, aangezien Bitcoin anders kan dalen naar $54.000.

Ethereum prijsanalyse

De krappe handel van Ethereum tussen de weerstandslijn en de moving averages eindigde op 1 oktober in een neerwaartse spiraal. Bears zullen proberen hun posities te versterken door de prijs naar de opwaartse trendlijn te trekken. Dit is een cruciaal niveau om op te letten op de korte termijn, omdat een doorbraak en een sluiting daaronder de hervatting van de neerwaartse trend zullen signaleren.

Als kopers de neerwaartse trend willen voorkomen, zullen ze het ETH/USDT handelspaar snel boven de weerstandslijn moeten duwen. Daarmee is het symmetrische driehoekspatroon voltooid, dat een patroondoelstelling van $3.409 heeft. De bears kunnen met $2.850 een sterke uitdaging vormen, maar de weerstand zal naar verwachting worden overwonnen.

BNB prijsanalyse

Het onvermogen van BNB om boven de $635 te stijgen toont aan dat traders blijven verkopen in de buurt van het overhead weerstandsniveau. De vlakke Moving Averages en de RSI (Relative Strength Index) net onder het middelpunt suggereren dat het BNB/USDT handelspaar haar verblijf binnen dat bereik nog een tijdje kunnen verlengen. Als de 50-daagse SMA van $550 breekt, kan het handelspaar inzakken richting het ondersteuningsniveau van het bereik op $460.

Als de prijs echter stijgt vanaf de 50-daagse SMA en boven de 20-daagse EMA van $570, zal dit erop duiden dat de bulls het niet hebben opgegeven. Het handelspaar kan dan nog een poging doen om boven de $635 te stijgen.

Solana prijsanalyse

Solana is gedaald van het weerstandsniveau van $164, wat aangeeft dat de bereikgebonden acties intact blijven. Als de prijs stijgt vanaf de 50-daagse SMA van $142, kunnen bulls opnieuw proberen het SOL/USDT handelspaar boven de weerstand van $164 te tillen. Als ze hierin slagen, kan SOL een omgekeerd head-and-shoulder patroon voltooien. Deze bullish opstelling kan bulls aantrekken, waardoor SOL richting de $189 zou kunnen gaan.

Deze positieve visie op de korte termijn wordt teniet gedaan als de prijs onder de 50-daagse SMA zakt. Als dit gebeurt, kan SOL dalen naar $127 en uiteindelijk naar $116.

XRP prijsanalyse

XRP steeg op 29 en 30 september boven de overhead weerstand van $0,63, maar bulls slaagden er niet in om deze niveaus vast te houden. Dit suggereert dat bears blijven verkopen van het niveau van $0,64. Bears zullen proberen de prijs naar de opwaartse trendlijn te trekken, wat een essentieel niveau is voor de bulls om te verdedigen.

Als de prijs zich buiten de opwaartse trendlijn terugkaatst, zullen de bulls opnieuw moeten proberen XRP boven het weerstandsniveau van $0,64 te duwen. Aan de andere kant zal een doorbraak en afsluiting onder de opwaartse trendlijn erop wijzen dat bulls ermee stoppen. Dit kan XRP naar $0,50 kunnen dalen, waardoor het grote bereik van $0,41 tot $0,64 in beeld komt.

Dogecoin prijsanalyse

Dogecoins daalde van $0,13 op 29 september tot onder het niveau van $0,12 op 30 september, wat aangeeft dat de bears tijdens rally’s blijven verkopen. Dogecoin is gedaald naar de 50-daagse SMA van $0,10, wat een belangrijk niveau is voor de bulls om te verdedigen. Als de prijs na de 50-daagse SMA stijgt, zullen bulls opnieuw proberen Dogecoin naar $0,14 te duwen.

Als de prijs er niet in slaagt een krachtig herstel van de 50-daagse SMA te krijgen, zal dit erop duiden dat de vraag is opgedroogd. Dit vergroot het risico op een daling naar $0,09.

Toncoin prijsanalyse

Toncoin daalde op 1 oktober weer onder de Moving Averages, wat aangeeft dat de bears een comeback proberen te maken. Er is nu een kleine steun op $5,16, maar als dit niveau bezwijkt, zou TON kunnen dalen naar de ondersteuningszone van tussen de $4,72 en $4,44. Er wordt van bulls verwacht dat zij deze zone met alle macht verdedigen.

Als ze hierin falen, zal het paar een bearish head-and-shoulder patroon kunnen doorlopen, wat een neerwaartse beweging naar $3,50 zou kunnen veroorzaken. Als de bulls de neerwaartse trend willen voorkomen, zullen ze de prijs weer boven de overhead weerstand van $6,14 moeten duwen. Als dit lukt, kan TON stijgen naar $7.

Cardano prijsanalyse

Cardano sloot boven de weerstand van $0,40 op 27 september, wat een bull-trap bleek te zijn toen bears de prijs op 29 september weer onder het breakout niveau trokken.

ADA daalde op 1 oktober onder de 20-daagse EMA van $0,36, wat aangeeft dat de bulls het hebben opgegeven de vlakke Moving Averages en de RSI net onder het middelpunt suggereren dat ADA tussen de $0,31 en $0,40 zou kunnen blijven steken.

Als de bulls de overhand willen krijgen, moeten ze de prijs snel boven de $0,40 moeten houden. Als dit lukt, zal ADA een dubbel bodempatroon voltooien, wat de deuren opent voor een rally naar $0,49.

Avalanche prijsanalyse

Het lukte de bulls niet om Avalanche boven het breakout niveau van $29 te houden, wat wijst op een gebrek aan vraag op hogere niveaus. De prijs daalde aanzienlijk en daalde op 1 oktober tot onder de 20-daagse EMA van $26,78, wat aangeeft dat de bulls hun grip verliezen. Er is lichte steun op de 50-daagse SMA van $24,49, maar als de bears de overhand krijgen, kan AVAX dalen naar $19,50.

Als de prijs boven de 20-daagse EMA stijgt, zullen de bulls opnieuw proberen de prijs boven de weerstandszone van $29 tot $31 te duwen. Als ze daarin slagen, kan AVAX stijgen naar $33 om vervolgens een rally naar $40 te proberen.

Shiba Inu prijsanalyse

Shiba Inu sloot op 27 september boven de weerstand van $0,000020, maar de uitbraak bleek een bulltrap te zijn. De prijs is scherp gedaald en heeft de 20-daagse EMA van $0,000016 bereikt. Dit is een belangrijk niveau voor de bulls om te verdedigen. Als de prijs zich krachtig herstelt van de 20-daagse EMA, zullen kopers nog een poging doen om de overhead weerstand te overwinnen.

Als de prijs onder de 20-daagse EMA daalt, zou SHIB naar het ondersteuningsniveau van $0,000012 kunnen glijden. Een rebound vanaf dit niveau zou een bereikgebonden actie tussen $0,000012 en $0,000020 gedurende een aantal dagen signaleren.

Lees meer over:
Prijsanalyse

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...