Bitcoin ETF’s zien aanzienlijke uitstroom door spanningen in het Midden-Oosten

686 totale weergaven
bitcoin-exchange-traded-funds

Spot Bitcoin ETF’s zagen een aanzienlijke uitstroom als gevolg van de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, wat het einde van een achtdaagse trend betekent.

Aanzienlijke uitstroom na spanningen in het Midden-Oosten

Institutionele beleggers lijken aanzienlijk geschrokken te zijn van de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, waardoor Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) een aanzienlijke uitstroom van $243 miljoen noteren. Hierbij wordt het einde van een achtdaagse trend getekend van opeenvolgende instromen van in totaal 1,4 miljard.

De spanning is veroorzaakt door een grote raketaanval vanuit Iran naar Israël. De hele cryptomarkt heeft hier de resultaten van gezien, aangezien het een aanzienlijke daling heeft veroorzaakt, in combinatie met aanzienlijke uitstromen van ETF’s.

De uitstromen

Gegevens van Farside Investors laten zien hoe de 11 Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s op dinsdag 1 oktober een totale uitstroom van $242,6 miljoen zagen. Dit is de grootste uitstroom in bijna een maand, nadat op 3 september $288 miljoen de ETF’s verliet. Ook is het de op twee na grootste uitstroom in de afgelopen vijf maanden voor de ETF’s.

De Fidelity WIse Origin Bitcoin Fund zag op 1 oktober de grootste uitstroom van $144,7 miljoen, gevolgd door de ARK 21Shares Bitcoin ETF, die $84,3 aan uitstroom zag. De Bitwise Bitcoin ETF zag een uitstroom van $32,7 miljoen, terwijl de VanEck Bitcoin ETF $15,8 miljoen verloor en de Grayscale Bitcoin Trust $5,9 miljoen verloor.

Andere ETF’s zagen geen stromen, waaronder Invesco, Franklin, Valkyrie, WisdomTree en de Mini Bitcoin Trust van Grayscale.

Bijzonder was dat er wel één ETF was die een positieve stroom zag. Dit was de BlackRock iShares Bitcoin Trust, die een instroom zag van $40,8 miljoen, wat de vijftiende dag voor de ETF zonder uitstroom betekent.

Bitcoin daalt en ETH ETF’s zien uitstroom

De spotprijs van Bitcoin is ook aanzienlijk gedaald met bijna $4.000. Hierbij is de waarde gedaald naar een dieptepunt van twee weken van $60.315, waarna hij zich herstelde naar $61.837.

In de tussentijd zagen de negen Amerikaanse spot Ethereum ETF’s ook een uitstroom van in totaal $48,6 miljoen. Hierbij zag Grayscale de grootste uitstroom met $26,6 miljoen. Dit werd gecombineerd met een uitstroom van $25 miljoen voor de Fidelity Ethereum Trust, waarbij deze twee de grootste uitstromen opmaakten.

Lees meer over:
bitcoin etfs

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...