MicroStrategy bereidt zich voor om het Bitcoin-aandeel van Grayscale te overtreffen

681 totale weergaven

MicroStrategy bereidt zich voor op nog een belangrijke Bitcoin-aankoop, waardoor het bedrijf binnenkort de grootste zakelijke Bitcoin-houder zou kunnen zijn en Grayscale’s GBTC-bezit zou kunnen inhalen.

Recordbrekende Bitcoin-positie binnen bereik voor MicroStrategy

MicroStrategy staat op het punt om de grootste Bitcoin-houder onder bedrijven te worden, door Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) te overtreffen. Volgens de laatste indiening op 20 september bezit het bedrijf al 252.220 bitcoins, oftewel 1,2% van de totale Bitcoinvoorraad.

Met meer dan $ 1 miljard aan nieuw opgehaald kapitaal wordt verwacht dat het bedrijf door zal gaan met het aanvullen van zijn Bitcoin-voorraad, waardoor het bezit boven het huidige niveau van Grayscale zou uitkomen.

Doorlopende Bitcoin-strategie van MicroStrategy

Sinds augustus 2020 koopt MicroStrategy Bitcoin, en onder leiding van Michael Saylor heeft het bedrijf de kapitaalmarkten gebruikt om miljarden op te halen voor extra aankopen.

De gemiddelde aankoopprijs van het bedrijf ligt op $39.000, terwijl Bitcoin momenteel wordt verhandeld voor ongeveer $64.000, waardoor de bezittingen vandaag de dag ruwweg $16 miljard waard zijn.

Moeilijkheden bij Grayscale’s lancering van Spot ETF

Grayscale, ooit een pionier in openbare Bitcoin toegang, heeft te maken gehad met aanzienlijke uitstromen sinds de lancering van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s in januari. De GBTC heeft nog steeds meer dan 254.000 BTC, maar is gedaald na een piek van 620.000 tokens.

Grayscale’s nieuwere Bitcoin Mini Trust, met een concurrerende vergoeding van 0,15%, heeft 33.753 tokens, maar heeft moeite om de verloren activa terug te winnen.

MicroStrategy staat in de top van Bitcoin-houders

Als MicroStrategy doorgaat met de geplande aankoop, zal het toetreden tot de top vijf van Bitcoin-houders wereldwijd, naast BlackRock, Binance, Coinbase en Satoshi Nakamoto.

Wat MicroStrategy echter onderscheidt, is dat het Bitcoin bezit voor zijn eigen balans in plaats van voor klanten, waardoor het een unieke kracht in de markt is.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....