Analisten verwachten grote stijging voor de Bitcoin koers ondanks daling

618 totale weergaven
Analisten verwachten grote stijging voor de Bitcoin koers ondanks daling

Crypto-analist Mikybull Crypto heeft een optimistische verwachting voor de Bitcoin koers. Hij voorspelt dat de koers eind oktober flink zal stijgen door een sterke beweging omhoog in de markt, ondanks externe factoren die de koers onder de $60.000 kunnen duwen.

Bitcoin koers verwacht te stijgen deze maand

Volgens Mikybull Crypto zal Bitcoin deze maand doorbreken. In een bericht op X gaf hij aan dat dit waarschijnlijk rond de 22e zal gebeuren, wanneer een “wave 5” fase van de markt begint. Voorlopig moeten beleggers echter de “wave 4” fase doorstaan, waarin de markt nog gecorrigeerd wordt. Hij waarschuwt dat investeerders rustig moeten blijven, omdat de koersstijging nabij is.

Uit de grafiek die hij deelde, blijkt dat Bitcoin zou kunnen stijgen naar een niveau tussen de $95.000 en $120.000 tijdens deze “wave 5” fase. Dit betekent dat Bitcoin mogelijk een nieuwe all-time high bereikt. De analist gaf echter geen duidelijkheid of dit het hoogste punt van deze cyclus zal zijn.

https://twitter.com/MikybullCrypto/status/1841772367715914202

Zijn voorspelling lijkt op die van Markus Thielen, oprichter van 10x Research. Thielen verwacht ook dat Bitcoin een nieuwe ATH bereikt, maar is iets voorzichtiger met een doel van $75.000. Dit zou nog steeds hoger zijn dan het vorige ATH van $73.000.

Gaat de Bitcoin koers nog even dalen?

Hoewel de vooruitzichten positief zijn, waarschuwt Mikybull Crypto dat de correctie van “wave 4” de Bitcoin koers tijdelijk kan laten dalen. Momenteel ligt de koers rond een belangrijk punt, met het risico dat deze naar $57.000 zakt, vooral door de spanningen in Israël. Als de Bitcoin koers onder de $60.000 komt, zou de koers snel verder kunnen zakken.

Analist Ali Martinez zegt dat het belangrijk is om $60.365 goed in de gaten te houden. Als de koers daaronder zakt, kan Bitcoin dalen naar $57.420. Blijft de koers daarboven, dan kan er een herstel zijn richting $63.300.

Sommige experts denken dat een verdere daling juist positief kan zijn. Het analyseplatform Santiment merkte op dat de hype rond Bitcoin is afgenomen sinds het hoogtepunt van $66.400 op 27 september. Ze zeggen dat deze verandering goed kan zijn, omdat markten vaak in de tegenovergestelde richting bewegen van wat de massa verwacht.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...