Uptober in de maak: Is Bitcoin klaar voor een nieuwe rally na deze correctie?

85 totale weergaven
Uptober in de maak: Is Bitcoin klaar voor een nieuwe rally na deze correctie?


Een correctie, maar niet getreurd. Staan we aan de voet van een bull rally en gaan we richting een all-time high? Ik
(Nino, technisch analist bij Bitcoinmagazine) geef je inzicht in de markt.

Wat zei ik in de vorige Bitcoin (BTC) analyse?

In m’n vorige artikel gaf ik aan dat er opnieuw twee scenario’s mogelijk waren.

Scenario 1: bullish, waarbij het momentum doorzet en een pump naar $ 67.000 volgt. Hoewel we wat kracht zagen tegen het einde van september, laat “Uptober” toch nog even op zich wachten.

Wat zien we en wat is het plan?

Hoe is dat precies gelopen?

We zaten tegen een resistance aan rond de $ 64.000. Ik was vrij bullish en verwachtte dat we hier doorheen zouden breken en de beweging zouden doorzetten, maar helaas was dit een push van de korte adem.

Resistance op $64.000 voor bitcoin

We zagen wel een mooie break door de resistance, gevolgd door een push naar de $ 66.000. Daarna hebben we nog enkele pogingen gedaan om verder uit te breken, maar helaas zat er geen fuel meer in de tank.

Bitcoin price push naar $66.000

Helaas komt dan toch scenario 2 uit mijn vorige artikel om de hoek kijken. Hoewel we een mooie “fake-out” push zagen, kwam de correctie toch nog vroeg in oktober. Gelukkig zitten we nu op een gunstige plek. Er is flink wat support in de zone van $ 60k – $ 61k, dus een bounce hier is waarschijnlijk.

Om beter inzicht te krijgen in wat de scenario’s zijn, heb ik een money profile-indicator gebruikt. Hiermee is duidelijker te zien waar de orders (support/resistance) zich precies bevinden. Hoewel deze orders continu geüpdatet worden, geeft het alsnog een goede indicatie om een scenario te schetsen.

Scenario 1 — Bullish bounce

Ik verwacht hier toch wel echt een bounce. We zitten in een prima support level. De correctie was gezond, en als we kijken naar vorig jaar, zagen we dat ook de eerste week van “Uptober” moeizaam verliep. Ik blijf dus positief.

Scenario 2 — Going lower

Mocht deze support niet holden, dan hebben we nog een stevig support level rond de $ 57k – $ 58k. Als we om wat voor reden dan ook verder naar beneden breken – bijvoorbeeld door de macro-events zoals de spanning tussen Iran en Israël (meer daarover lees je in dit artikel)—dan zou dat verdere druk op de markt kunnen zetten.

Waar je op moet letten

  1. Let op de levels! – Ik wil een nette break zien boven de $ 62.000 en dan wil ik zien hoe we reageren rond de resistance van $ 63.000. DCA is de strategy die ik hier zou toepassen voor de komende dagen.
  2. Mijn take – Ik zit op dit moment nog steeds in team Bullish. Ik heb op dit moment mijn ‘strategy geshift’ naar DCA.

Wil je meer weten over Technical analysis of met mij sparren over de markt?

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCTA

Door: Nino van Gerwen

Nino is een ervaren technisch analist, trader en community builder met bijna een decennia aan ervaring in de Web 3 space. Met zijn achtergrond in front-end development en UX/UI, gecombineerd met een passie voor AI en Blockchain, brengt Nino een unieke en praktische benadering naar de tafel. Zijn ...