Is de Ethereum koers klaar voor een rally of een diepe correctie?

459 totale weergaven
Is de Ethereum koers klaar voor een rally of een diepe correctie?

De Ethereum koers bevindt zich op een heel belangrijk punt, waarbij het dichtbij belangrijke steun- en weerstandsniveaus zit. Verschillende marktcijfers, zoals de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) en de activiteit van grote investeerders (whales), wijzen erop dat beleggers voorzichtig zijn. Maar gaat de Ethereum koers verder stijgen?

NUPL toont een voorzichtige markt voor Ethereum

De huidige NUPL voor Ethereum is 0,29 volgens Glassnode. Dit betekent dat veel mensen die ETH bezitten nog steeds winst maken, maar er heerst wel voorzichtigheid.

NUPL meet het verschil tussen de huidige prijs van ETH en de prijs waarop het voor het laatst is verhandeld. Dit geeft aan hoeveel winst of verlies er nog niet gerealiseerd is. Een hogere NUPL wijst op optimisme omdat meer mensen winst maken, terwijl een lagere NUPL aangeeft dat er meer verlies is, wat kan leiden tot verkoopdruk. In september schommelde de NUPL flink, met een piek van 0,36 die later weer daalde.

eth nupl glassnode

De daling van 0,36 naar 0,29 laat zien dat steeds meer mensen verlies lijden, wat een teken is dat het vertrouwen in de markt afneemt. Zonder een positieve prikkel kan dit de koers verder omlaag drukken.

Ethereum whales wachten af

Op 25 september bereikte het aantal adressen met minstens 1.000 ETH een piek van 5.628. Dit duidt meestal op vertrouwen in de markt. Maar sindsdien is dit aantal iets gedaald naar 5.606.

De bewegingen van deze whales zijn belangrijk omdat ze met hun grote investeringen de koers kunnen beïnvloeden. Wanneer whales ETH kopen, kan dit de prijs opdrijven, omdat het aangeeft dat ze vertrouwen hebben in een toekomstige stijging. Als ze echter verkopen, kan dit wijzen op een voorzichtige of zelfs negatieve verwachting.

Op dit moment verkleinen whales hun posities slechts licht, wat aangeeft dat ze afwachtend zijn. Ze nemen geen grote beslissingen in de ene of andere richting, wat erop wijst dat de markt onzeker is.

Sterke steun en weerstand rond huidige Ethereum koers

Volgens de Global In/Out of the Money metric ligt de ETH koers dicht bij belangrijke steun- en weerstandsniveaus. Dit betekent dat de koers waarschijnlijk nog even zijwaarts zal bewegen voordat er een duidelijke richting wordt gekozen.

Als de ETH koers boven de $2.500 uitkomt, kan deze stijgen richting $3.000, met weerstand tot rond $3.200. Aan de andere kant, als de koers onder de $2.000 zakt, kan deze verder dalen naar de $1.700.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...