Bitcoin-whale uit 2009 stuurt $3,58M naar Kraken

579 totale weergaven

Een oude Bitcoin-whale uit 2009 heeft $3,58 miljoen aan BTC naar Kraken gestuurd.
Deze zeldzame beweging van een jarenlange inactieve wallet roept meteen vragen op over wie erachter zit en wakkert speculatie aan over de identiteit van Satoshi Nakamoto.

Historische whale maakt onverwachte beweging

Een wallet die sinds 2009 stil heeft gelegen, beweegt plotseling grote hoeveelheden Bitcoin.
En dat trekt meteen de aandacht van de cryptogemeenschap.
De eigenaar, die mogelijk al vanaf de start van Bitcoin betrokken was, heeft afgelopen dagen een transfer van maar liefst $3,58 miljoen aan BTC naar de beurs Kraken gestuurd.
Dit gebeurde op 3 oktober 2024, maar er waren al eerder kleinere transacties tussen 24 september en begin oktober.

De wallet zelf houdt nog steeds een gigantische hoeveelheid Bitcoin vast, namelijk 1.169 BTC met een huidige waarde van meer dan $72,5 miljoen.
Dat iemand die al sinds de vroege dagen van Bitcoin een fortuin vasthoudt plotseling wakker wordt en weer gaat bewegen, is groot nieuws en zorgt voor heel wat gespreksstof.

De link tussen de whale en Satoshi Nakamoto

De grote vraag is natuurlijk: wie zit er achter deze wallet?
Omdat de BTC uit deze wallet al in 2009 gemined is – vlak na de start van het Bitcoin-netwerk – zijn er meteen speculaties over een link met Satoshi Nakamoto, de mysterieuze grondlegger van Bitcoin.
Het tijdstip van deze mining-activiteiten doet vermoeden dat de eigenaar een van de eerste miners van Bitcoin was, wat mogelijk betekent dat deze wallet aan Nakamoto zelf toebehoort.
Dit is natuurlijk allemaal nog wel speculatie.
Nakamoto’s identiteit is nog altijd een van de grootste mysteries in de cryptowereld.
Toch geeft dit soort oude wallets die plotseling weer actief worden altijd nieuwe brandstof aan de vraag: is Nakamoto terug?

Toevallige timing met HBO’s Satoshi-documentaire

Wat het allemaal nog interessanter maakt, is de timing van deze whale-activiteit.
Juist nu wordt er een nieuwe HBO-documentaire aangekondigd: Money Electric: The Bitcoin Mystery.
Deze documentaire claimt de ware identiteit van Nakamoto te onthullen en suggereert zelfs dat hij weleens Len Sassaman zou kunnen zijn, een bekende computerexpert en belangrijke speler binnen de cypherpunk-gemeenschap.

Sassaman wordt vaker genoemd als potentiële Satoshi omdat hij nauw betrokken was bij de cryptowereld en omdat wallet-activiteit die aan Nakamoto gelinkt wordt plotseling stopte rond Sassaman’s overlijden in 2011.
Toeval? Misschien. Maar met een documentaire die probeert de mysterieuze oprichter van Bitcoin te ontmaskeren én de onverwachte beweging van zo’n oude wallet, is het niet gek dat mensen verbanden gaan zien.

Een Bitcoin-whale uit 2009 die na 15 jaar weer van zich laat horen?
Dat is nieuws dat meteen alle aandacht grijpt.
Hoewel het verre van zeker is dat deze wallet direct aan Satoshi Nakamoto toebehoort, zorgt de timing van de beweging en de documentaire-aankondiging ervoor dat iedereen weer voluit speculeert over de identiteit van Bitcoin’s mysterieuze bedenker.
Voor nu blijft de identiteit van zowel deze whale als Nakamoto een van de grootste puzzels van de cryptowereld, en met de aankondiging van de nieuwe documentaire zal er de komende tijd nog veel gespeculeerd worden over de mogelijke identiteit van de allereerste crypto whales en mogelijke grondlegger(s) van de befaamde eerste crypto munt. 

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wie is deze oude whale en wie is of was Satoshi Nakamoto?
Praat mee over dit onderwerp en join ons nieuwe Discord kanaal!
 Nu naar Discord

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...