Bitcoin wallets uit Satoshi-Era ontwaken en verplaatsen 250 BTC

606 totale weergaven

Na meer dan tien jaar inactiviteit zijn vijf vroege Bitcoin wallets, elk met 50 BTC gemijnd in 2009, ontwaakt en hebben ze in totaal 250 BTC overgebracht met een waarde van bijna $16 miljoen.

250 BTC uit 2009 duikt weer op

In een zeldzame en interessante ontwikkeling zijn vijf Bitcoin wallets met 250 BTC, gemined in 2009, na 15 jaar inactiviteit weer tot leven gewekt. Deze wallets, die elk 50 BTC bevatten als mijnbeloningen uit de begindagen van Bitcoin, hebben de munten verplaatst naar nieuwe adressen.

Dit is een belangrijk moment, omdat deze munten uit het Satoshi-tijdperk, die sinds het begin van de blockchain inactief waren, een huidige waarde van ongeveer $15,9 miljoen hebben opgebouwd.

De geschiedenis achter deze wallets

De wallets in kwestie dateren uit de startperiode van Bitcoin, slechts enkele weken nadat de pseudonieme bedenker, Satoshi Nakamoto, het eerste blok minde in januari 2009. Elke wallet werd beloond met 50 BTC voor het succesvol delven van blokken in die periode. In die tijd had Bitcoin geen waarde, maar vandaag de dag wordt de cryptocurrency gewaardeerd op ongeveer $ 63.500 per BTC.

Hoewel het onduidelijk is wie de eigenaar is van deze wallets, blijven speculaties rond de mogelijke betrokkenheid van vroege Bitcoin adopters zoals Hal Finney of zelfs Nakamoto zelf de ronde doen. Er zijn echter geen definitieve links bevestigd.

Reacties en speculaties uit de gemeenschap

De beweging van deze vroege munten heeft veel stof doen opwaaien in de cryptogemeenschap. Sommigen geloven dat het gewoon een lang verloren harddrive kan zijn die herontdekt is, terwijl anderen scenario’s bedenken zoals een individu dat ontwaakt uit een coma en nieuwe rijkdom ontdekt.

Meer avontuurlijke theorieën suggereren dat de tokens zouden kunnen toebehoren aan de mysterieuze maker van Bitcoin, hoewel er geen bewijs is dat deze bewering ondersteunt.

Invloed op de markt

Historisch gezien hebben bewegingen van zulke oude wallets vaak bezorgdheid gewekt over een mogelijke uitverkoop, wat leidde tot volatiliteit op de markt. Er zijn echter geen aanwijzingen dat deze munten naar beurzen worden verplaatst voor liquidatie.

De prijs van Bitcoin, die momenteel tussen $ 63.000 – $ 64.000 schommelt, heeft geen significante neerwaartse beweging laten zien na deze gebeurtenis, wat aangeeft dat de markt voorlopig stabiel blijft.

Prijsspeculatie

Omdat de huidige prijs van Bitcoin veerkracht toont ondanks de activiteit in deze vroege wallets, suggereren analisten dat de cryptocurrency zijn opwaartse pad zou kunnen vervolgen.

Als het marktsentiment positief blijft, vooral in het licht van recente institutionele interesse en duidelijkheid over de regelgeving, zou Bitcoin voor het einde van het jaar nieuwe hoogten kunnen bereiken.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....