Ethereum koers stabiliseert: steunniveau biedt hoop op herstel

543 totale weergaven
Ethereum koers stabiliseert: steunniveau biedt hoop op herstel

De Ethereum koers heeft onlangs een flinke correctie van 13% doorgemaakt. Ondanks deze daling lijkt de cryptocurrency zich te herstellen en heeft het een belangrijk steunniveau bereikt. Met een verbeterend marktsentiment lijkt de Ethereum koers klaar voor een mogelijk herstel. Hoe hoog kan de ETH koers gaan?

Ethereum investeerders kiezen voor HODL-strategie

De daling van de Ethereum koers heeft geleid tot meer gerealiseerde verliezen, wat erop wijst dat sommige investeerders hun positie met verlies hebben verlaten. Toch laten andere investeerders een andere strategie zien: HODL. Dit betekent dat zij ervoor kiezen om hun Ethereum vast te houden in plaats van het te verkopen tegen een lagere prijs, in de hoop dat de Ethereum koers weer zal stijgen.

Deze HODL-strategie kan helpen om de Ethereum koers stabiel te houden, doordat er minder verkoopdruk is. Minder verkopen betekent dat de kans op verdere koersdalingen afneemt.

Ethereum Realized Losses

Positieve marktmomentum voor Ethereum

Het algemene marktmomentum voor Ethereum ziet er gunstiger uit, vooral als we kijken naar de trades van ETH op beurzen. De laatste cijfers laten zien dat er minder ETH naar beurzen wordt gestuurd om te verkopen. Dit betekent dat de verkoopdruk afneemt, omdat investeerders minder geneigd zijn hun ETH te traden tegen andere crypto.

Deze verandering in het marktsentiment laat zien dat er meer vertrouwen is onder investeerders. Minder verkoopactiviteit geeft Ethereum meer ruimte om te herstellen na de recente daling. Als deze trend zich voortzet, kan de ETH koers mogelijk weer stijgen.

Ethereum Price Analysis

Koersvoorspelling: belangrijk steunniveau bereikt

Op dit moment staat de Ethereum koers op $2.495, na zich te hebben hersteld van de recente daling van 13%. De koers heeft nu steun gevonden bij de 23.6% Fibonacci Retracement lijn, rond $2.401. Dit is een belangrijk niveau dat erop kan wijzen dat er verdere stijgingen aankomen.

Als Ethereum de huidige positieve trend doorzet, zou de koers de weerstand van $2.591 kunnen doorbreken, wat samenvalt met de 38.2% Fibonacci lijn. Een succesvolle doorbraak zou de koers boven de $2.600 kunnen brengen, waardoor het verlies van de recente correctie deels goedgemaakt wordt.

Maar als Ethereum er niet in slaagt om de $2.591 te doorbreken, zou de koers kunnen blijven schommelen tussen $2.401 en $2.591.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...