Ethereum Upgrade EIP 7781 belooft snelheid en kostenreducties

556 totale weergaven

 

Ethereum zou binnenkort een aanzienlijke prestatieverbetering kunnen ondergaan door het onlangs geïntroduceerde Ethereum Improvement Proposal EIP 7781. Deze upgrade, voorgesteld door Illyriad Games mede-oprichter Ben Adams, richt zich op het terugbrengen van de bloktijden van 12 seconden naar 8 seconden, wat resulteert in een 50% toename van de netwerkdoorvoer.

Verbeterde transactiesnelheid en lagere kosten

Door de bloktijden te verkorten, zal Ethereum transacties sneller en efficiënter kunnen verwerken, waardoor de algemene transactiekosten op het netwerk naar verwachting zullen dalen.

Een belangrijk kenmerk van het voorstel is het vergroten van de capaciteit van “blobs”, tijdelijke datastructuren die ontworpen zijn om de kosten voor Layer 2 netwerken te verlagen.

Deze verbetering zal vooral ten goede komen aan decentralized exchanges (DEXs) zoals Uniswap, waardoor operaties soepeler en minder duur worden.

Invloed op validators en netwerkdecentralisatie

Hoewel de potentiële verbeteringen in snelheid en efficiëntie veelbelovend zijn, zijn er zorgen over het effect van EIP 7781 op solostakers.

De noodzaak om vaker te valideren en de hogere hardware-eisen zouden individuele validators extra kunnen belasten, wat de decentralisatiedoelen van Ethereum in gevaar zou kunnen brengen.

Cinnehaim Ventures partner Adam Cochran heeft gewezen op het belang van verdere tests om ervoor te zorgen dat kleinere, thuisgebaseerde validators niet worden uitgesloten van deelname aan het validatieproces van Ethereum.

Een belangrijke stap naar de schaalbaarheid van Ethereum

Ethereum Foundation onderzoeker Justin Drake sprak zijn steun uit voor EIP 7781, erop wijzend dat het voorstel aansluit bij bredere inspanningen om het netwerk te schalen.

Als het voorstel wordt aangenomen, zou het kunnen leiden tot een verbeterde efficiëntie van gedecentraliseerde beurzen, waardoor jaarlijks wel $100 miljoen bespaard kan worden op DEX-CEX arbitrage, terwijl het ook de algemene gebruikerservaring verbetert door de bevestigingstijden te verkorten.

Terwijl de Ethereum gemeenschap de voordelen en uitdagingen van EIP 7781 afweegt, heeft deze upgrade de potentie om een cruciale stap te zijn in het verbeteren van de prestaties van Ethereum en het behouden van zijn dominantie in de blockchain ruimte.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....