Worldcoin zet in op Azië te midden van Europese uitdagingen

596 totale weergaven

Worldcoin, het digitale identiteit project van Sam Altman, richt zich steeds meer op markten in Azië.
Dit besluit volgt te midden van verschillende privacy- en reguleringsuitdagingen in Europa, waar toezichthouders kritisch kijken naar de manier waarop biometrische gegevens worden verzameld. 

Waarom Worldcoin zich richt op Azië en Latijns-Amerika

Worldcoin richt zich met name op landen in de Asia-Pacific (APAC) en Latijns-Amerika, zoals Japan, Maleisië en Argentinië.
Deze landen staan over het algemeen open voor technologische innovatie en hebben groeiende digitale economieën.
Fabian Bodensteiner, directeur van Worldcoin Europe, gaf aan dat Worldcoin de markten kiest waar ze de grootste kansen voor groei en adoptie zien.
In de APAC-regio werkt het bedrijf samen met prominente game-uitgevers, een strategische zet gezien de groeiende gamingmarkt in deze regio.
Het bedrijf wil hun “proof of personhood” concept verder uitbreiden door samen te werken met lokale platforms.
Worldcoin werkt bijvoorbeeld in Maleisië samen met Mimos, een onderzoekscentrum voor toegepaste technologie, en MyEG Services, een e-government-dienstenapp.
De focus ligt niet alleen op de consumentenmarkt, maar ook op lokale bedrijven die de World ID-technologie willen integreren​.

Buiten Azië zijn ook Latijns-Amerikaanse landen zoals Argentinië veelbelovende markten, mede door hun grote interesse in cryptocurrency en digitale oplossingen voor financiële inclusie.
Door zich te richten op deze markten verwacht Worldcoin sneller technologie-adoptie te realiseren.
In totaal is Worldcoin actief in meer dan 11 landen wereldwijd en de adoptie blijft gestaag groeien.
Deze brede geografische aanpak is bedoeld om de acceptatie van de Worldcoin-technologie te versnellen en wereldwijd een leidende positie op het gebied van digitale identiteit in te nemen.

Adoptie en deelame statistieken van Worldcoin. Bron: Worldcoin

Privacyzorgen en Europese regelgeving

Ondanks de focus op andere markten blijft Worldcoin ook actief in Europa, al wordt het bedrijf geconfronteerd met uitdagingen.
Er zijn verschillende onderzoeken gaande in Europese landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Duitsland en Portugal, gericht op het naleven van GDPR-richtlijnen voor gegevensbescherming.
Het grootste kritiekpunt heeft betrekking op het gebruik van biometrische gegevens, zoals iris-scans, wat wordt gezien als zeer gevoelige data.

Een Duits onderzoek, uitgevoerd door de Beierse gegevensbeschermingsautoriteit (BayLDA), evalueert momenteel de verzameling van deze gegevens door Worldcoin.
De resultaten van dit onderzoek worden verwacht later in 2024 en kunnen grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering van Worldcoin in Europa​.

Daarnaast werden de activiteiten van Worldcoin tijdelijk opgeschort in Spanje en Portugal vanwege zorgen over gegevensverwerking en privacy.
Hoewel deze uitdagingen het bedrijf vertragen in hun Europese expansie, blijft Worldcoin vasthouden aan zijn plan om de Europese markt te betreden.
De uitbreiding naar landen zoals Polen en Oostenrijk, en het blijven werken in Duitsland, toont de vastberadenheid van het bedrijf om aanwezig te blijven op de Europese markt en constructief in gesprek te blijven met regelgevende instanties.

Conclusie

Worldcoin’s focus op Azië is een strategische keuze die is gemaakt als reactie op strenge regelgeving in Europa en de bereidheid van andere markten om nieuwe technologieën te omarmen.
Het bedrijf heeft inmiddels bijna 7 miljoen gebruikers wereldwijd aangetrokken, wat neerkomt op ongeveer 0,07% van de wereldbevolking.
Hoewel Europa uitdagingen biedt, blijft Worldcoin vastbesloten om oplossingen te vinden, innovatief te blijven en zijn digitale identiteitstechnologie wereldwijd uit te breiden.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Worldcoin

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...