Revolut’s anti-fraudemaatregelen stoppen $ 13,5 miljoen aan oplichtingspogingen

673 totale weergaven

 

In een belangrijke overwinning voor cyberbeveiliging heeft fintech-gigant Revolut met succes $ 13,5 miljoen aan frauduleuze cryptocurrency-overschrijvingen geblokkeerd tussen juni en september 2024. 

Geavanceerde beveiligingsmaatregelen in actie

Het fintechbedrijf meldt dat 92% van alle cryptotransacties zonder problemen verloopt, maar 8% wordt gemarkeerd voor extra controle, waarbij biometrische verificatie en verder onderzoek nodig zijn.

Deze robuuste aanpak helpt ervoor te zorgen dat alleen legitieme transacties worden verwerkt, waardoor de kans op fraude afneemt.

De vermogensbeschermingsfunctie van Revolut voegt nog een extra beveiligingslaag toe, met biometrische controles zoals selfieverificatie voordat gebruikers verder kunnen gaan met transacties.

Deze extra maatregel heeft bijgedragen aan het voorkomen van fraude en zorgt tegelijkertijd voor naleving van de anti-money Laundering (AML) regelgeving en fraudepreventieprotocollen.

De impact van het voorkomen van fraude

Frauduleuze cryptocurrency transacties blijven een hardnekkig probleem in de fintech industrie, zoals blijkt uit de proactieve houding van Revolut.

Alleen al in 2023 meldde Revolut dat het klanten $590 miljoen bespaarde op zowel crypto- als fiattransacties door oplichting zoals celebrity endorsement schemes en deepfake fraude te blokkeren.

Revolut heeft zijn fraudebestrijdingsmechanismen verfijnd sinds de lancering van crypto-opnames en stortingen, om ervoor te zorgen dat de veiligheid van klanten een topprioriteit blijft.

Een breder probleem in de sector

Het anti-fraude succes van Revolut benadrukt een breder probleem binnen de fintech ruimte. Andere grote platformen zoals Bybit hebben ook te maken gehad met aanzienlijke uitdagingen, waarbij alleen al in de eerste helft van 2024 $79 miljoen aan klantverliezen is voorkomen.

Hoewel de prestaties van Revolut het potentieel van geavanceerde beveiligingsmaatregelen aantonen, blijft de fraude in de cryptocurrency-ruimte toenemen. Voor platforms zoals Revolut is de strijd tegen fraude een voortdurende strijd, die een voortdurende verfijning van de beveiligingsprotocollen vereist.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....