Cryptomarkt dipt na afronden FTX-faillissement – maar deze token stijgt

643 totale weergaven
Sam

Na een vijf uur durende hoorzitting is het faillissement van cryptobeurs FTX beklonken. De schuldeisers van het beursplatform zullen een totaalbedrag van 16,5 miljard dollar aan kapitaal terugkrijgen, voornamelijk uitbetaald in Amerikaanse dollar. In de uren na de hoorzitting daalde de cryptomarkt, maar één token wist gigantische stijgingen te noteren.

De token is zonder twijfel waardeloos

Ondanks het faillissement van FTX schoot de token van het beursplatform (FTT) plotseling omhoog op maandag, terwijl de Amerikaanse rechter juist aangaf dat FTT geen enkele waarde meer vertegenwoordigde.

“Ik heb vandaag geen ander bewijs dan dat de waarde van FTT tokens iets anders dan nul moet zijn”, zo verklaarde rechter John Dorsey van het US Bankruptcy Court of the District of Delware op maandag, waarmee een verzoek van crediteuren die de tokens aanhielden werd afgewezen.

Die mensen hadden natuurlijk nog gehoopt om keiharde Amerikaanse dollars te ontvangen voor de gevallen shitcoin. Dat gaat er nu niet van komen, maar grappig is wel dat FTT na het oordeel van de rechter met 20% steeg naar 4,60 dollar.

Heel even was er nog de hoop dat FTX een doorstart zou maken, maar inmiddels is al maanden duidelijk dat het beursplatform nooit meer terugkomt. Ondanks dat weigert de token naar nul te zakken.

De beurstoken van FTX is een memecoin

Wat dat betreft kunnen we stellen dat de beurstoken van FTX ondertussen een soort memecoin is geworden. De munt vertegenwoordigt geen fundamentele waarde meer en zal dat ook nooit doen.

“FTT heeft geen fundamentele waarde, omdat er geen nut voor de token bestaat naast het opereren van FTX. Er is geen sprake van een herstart van FTX en daar zal ook geen sprake van zijn”, zo vertelde Brian Glueckstein van Sullivan en Cromwell.

Het enige wat resteert is dat FTX verwacht om tussen de 14,7 miljard en 16,5 miljard dollar uit te keren aan de crediteuren. Daarmee is het “de grootste en meest complexe faillissementboedel uit de geschiedenis”, zo verklaarde John Ray, de tijdelijke CEO die was aangesteld om FTX te leiden tijdens het faillissement.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....