Polymarket gokkers en onthulling bitcoin bedenker Satoshi in documentaire: kansen op Len Sassaman dalen

711 totale weergaven
bitcoin satoshi btc

De kansen dat de overleden Vlaming Len Sassaman de mysterieuze pseudonieme oprichter van Bitcoin is, Satoshi Nakamoto, daalden tot 14%. Dat komt omdat zijn vrouw, Meredith L. Patterson, zegt dat hij het niet was en dat het bedrijf haar niet had benaderd bij het maken van de documentaire.

HBO documentaire over Satoshi Nakamoto

Een Polymarket-contract waarin wedders is gevraagd wie de documentaire zou noemen, zag de kansen voor Sassaman, die in 2011 overleed, oplopen tot wel 55% in het weekend. Deze daalden scherp nadat DLNews een interview publiceerde met Patterson. Het programma wordt dinsdag om 21 uur ’s avonds uitgezonden (woensdag 3 uur ’s nachts Nederlandse tijd).

“Ik vraag me soms af of ik de voorspellingsmarkten in de war breng door eerlijk te antwoorden wanneer mensen me vragen stellen, maar lang verhaal kort, f*ck ze,” aldus Patterson aan DLNews. Sassaman is overleden in België en zij is nog steeds woonachtig daar.

De vroege speculaties over Sassaman leidden tot een aantal memecoins die naar hem, en zelfs naar zijn kat, zijn vernoemd. Deze zijn trending op sociale media en binnen cryptokringen gericht op verschillende blockchains. Sommige mensen namen contact op met Patterson voor bevestiging en kregen een adres op de Solana-blockchain voor tokendonaties als reactie.

Adam Back?

Patterson was niet de enige kanshebber. Oud business partner Samsow Mow zegt dat Blockstream-CEO en vroege Bitcoin-ontwikkelaar Adam Back wordt onthuld als Nakamoto. Een andere kanshebber, smart contracts-pionier Nick Szabo, leidde kort de kansen op Polymarket in de late uren van maandag in de VS, voordat Sassaman de leiding weer overnam.

Back ontkende de bewering van Mow, noemde het een grap en tweette dat hij niet weet wie Satoshi is. Mow wordt naar verwachting geïnterviewd in de documentaire.

Ondanks dat er geen doorslaggevend lek was over de onthulling, was de golf van geruchten en speculaties genoeg om miljoenen dollars te verplaatsen tussen verschillende kandidaten op Polymarket in de afgelopen 24 uur. Vanaf dinsdagmiddag Hongkongse tijd heeft “Ander/Meerdere” meer dan 56%, met Sassaman op 13%, gevolgd door Back met iets meer dan 11%, waarbij er meer dan $13 miljoen is ingezet op de vraag.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...