Crypto investeringen zien aanzienlijke uitstromen vanwege sterke Amerikaanse banenrapport

986 totale weergaven
bitcoin-shaked

Crypto investeringen zagen vorige week een uitstroom van $147 miljoen, omdat sterke banencijfers in de VS de hoop op grote renteverlagingen door de Federal Reserve verminderden.

Aanzienlijke uitstromen voor crypto investeringen

Crypto investeringen werden vorige week geconfronteerd met een uitstroom van $147 miljoen, waarmee een einde kwam aan een reeks positieve instromen sinds begin september, volgens een recent CoinShares rapport. De verandering houdt verband met sterke Amerikaanse economische cijfers, die de verwachtingen voor aanzienlijke renteverlagingen door de Federal Reserve verminderden.

Bitcoin leidde de verliezen met een uitstroom van $159 miljoen, terwijl Ethereum $28,9 miljoen zag terugtrekken. Dit betekende een ommekeer voor beide activa, aangezien zij de afgelopen weken een positieve instroom hadden ervaren. Multi-asset beleggingsproducten bleven echter in de 16e week een instroom zien, waardoor $29 miljoen werd toegevoegd.

Verschuiving in het beleggerssentiment

De verschuiving in het beleggerssentiment komt te midden van tekenen van een bloeiende Amerikaanse economie. Uit het laatste banenrapport blijkt dat er in september 254.000 niet-agrarische loonbanen zijn bijgekomen, bijna het dubbele van de 140.000 die analisten hadden verwacht.

Dit duwde het werkloosheidspercentage naar 4,1%, wat de verwachte beleidsstappen van de Fed op de proef stelde.

Renteverlaging van de Fed

Het standpunt van de Fed over renteverlagingen blijft een belangrijk aandachtspunt voor beleggers. Momenteel geeft de CME FedWatch Tool een kans van 86,3% op een verlaging met 50 basispunten aan.

Dit zou echter kunnen veranderen op basis van nieuwe economische gegevens, waaronder de rapporten over de consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI) die later deze week worden verwacht.

Bitcoin en Ethereum zijn het zwaarste getroffen

Bitcoin en Ethereum werden het zwaarst getroffen door de uitstroom, als gevolg van de onzekerheid onder beleggers als gevolg van tegenstrijdige signalen over de economie en de inflatie. Stijgende olieprijzen en geopolitieke zorgen dragen ook bij aan een volatiele markt.

Ondertussen zijn multi-asset producten een populaire keuze geworden voor beleggers die op zoek zijn naar een gediversifieerde blootstelling. CoinShares merkte op dat deze producten sinds juni de voorkeur genieten en een veiliger gok bieden in vergelijking met individuele activa zoals Bitcoin.

De uitstroom van $147 miljoen van vorige week markeert een keerpunt voor digitale activa, te midden van sterke economische cijfers en afnemende hoop op grote beleidsaanpassingen door de Fed. Beleggers houden de komende rapporten nu nauwlettend in de gaten om te begrijpen hoe de Fed zal reageren en of deze trend zich zal voortzetten.

Lees meer over:
banenrapportrenteverlaging

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...