Scroll onthult lancering SCR Token: Airdrop gepland voor 22 oktober

666 totale weergaven
|

 

Scroll bereidt zich voor op de lancering van zijn SCR token op 22 oktober 2024, met een notering op Binance en een airdrop voor actieve gebruikers. Het token zal dienen als het primaire bestuursmechanisme in Scroll’s reis naar decentralisatie.

Scroll klaar om SCR token te lanceren

De Ethereum Layer 2 oplossing Scroll bereidt zich voor op de lancering van haar eigen token, SCR, met een airdrop die gepland staat voor 22 oktober 2024.

De lancering markeert de eerste belangrijke stap van Scroll in het decentraliseren van haar netwerk, waarbij SCR een centrale rol zal spelen in het bestuur en het nut van het ecosysteem.

Het token zal na de airdrop ook genoteerd worden op Binance, waardoor gebruikers SCR kunnen verhandelen op een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Belangrijkste details van de airdrop en tokenomics

Scroll is van plan om 7% van SCR’s totale voorraad van 1 miljard tokens te verdelen tijdens de eerste airdrop. De airdrop zal gebruikers belonen die actief betrokken zijn bij het ecosysteem van Scroll, door hen SCR te geven als een vorm van bestuursparticipatie.

In totaal is 15% van de SCR-voorraad toegewezen aan airdrops, met extra distributies gepland voor de komende 18 maanden. De resterende tokens worden als volgt toegewezen: 35% voor de groei van het ecosysteem, 17% voor investeerders, 23% voor donateurs en 10% voor de Scroll Foundation.

De rol van SCR in decentralisatie

Scroll’s SCR token is ontworpen om haar bestuur en kernactiviteiten te decentraliseren, waaronder haar prover en sequencer systemen. Provers bevestigen de nauwkeurigheid van transacties, terwijl de sequencer transacties op het netwerk ordent.

Het decentraliseren van deze systemen zal de schaalbaarheid en duurzaamheid van Scroll op de lange termijn verbeteren en het bedrijf positioneren als een belangrijke speler in de layer 2 ruimte van Ethereum.

Scroll, dat gebruik maakt van zero-knowledge (ZK) rollup technologie, heeft aanzienlijk aan populariteit gewonnen sinds de lancering in 2023. De total value locked (TVL) van het netwerk staat op $1,2 miljard per 8 oktober 2024 en overtreft daarmee andere Ethereum layer 2 oplossingen zoals ZKsync Era en Starknet.

Binance notering en pre-market handel

In samenwerking met Binance zal Scroll vanaf 9 oktober deelnemen aan Binance’s Launchpool programma. Gebruikers zullen SCR tokens kunnen farmen door te staken met Binance’s BNB of de FDUSD stablecoin.

Binance zal ook de pre-market handel in SCR openen op 11 oktober, zodat vroege investeerders posities kunnen innemen voor de officiële notering op de spotmarkt op 22 oktober.

Deze tokenlancering werd zeer verwacht binnen de decentrale finance (DeFi) ruimte, met meer dan 180.000 wallets die interactie hadden met Scroll’s testnet in de aanloop naar de lancering.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....