Bitcoin ETF opties lanceren in Q1 2025

599 totale weergaven
Wall Street crypto |

Als we Bloomberg’s expert op het gebied van ETFs mogen geloven, dan krijgen we in het eerste kwartaal van 2025 opties voor de Bitcoin ETFs. Het gaat om James Seyffart, die deze uitspraken deed tijdens Permissionless.

Bitcoin ETF opties in aantocht

“Ik denk dat een lancering voor het einde van het jaar mogelijk is voor opties, maar meer waarschijnlijk is het eerste kwartaal van 2025”, zo vertelde Seyffart tijdens een paneldiscussie van 9 oktober tijdens de Permissionless conferentie.

In september autoriseerde de Securities and Exchange Commission (SEC) Nasdaq om opties te noteren van de Bitcoin ETF van BlackRock, de iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Nu wacht men op de laatste handtekening van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Options Clearing Corporation (OCC).

“In tegenstelling tot de regels van de SEC, zijn er voor de CFTC en OCC geen strikte deadlines. Zij kunnen dit dus nog langer uitstellen als ze dat willen”, zo vertelde Seyffart tijdens Permissionless.

Wat zijn opties eigenlijk?

Opties zijn contracten die het recht geven om een asset in de toekomst te kopen of verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Bijvoorbeeld dat jij op 31 december 2024 om 12:00u het recht hebt om 1 bitcoin te kopen voor 75.000 dollar.

Als jij het vermoeden hebt dat bitcoin op die datum een veel hogere koers heeft, dan kun je een optie kopen en daarvan profiteren.

Voor ETF-investeerders kunnen de opties ook een manier zijn om zich in te dekken voor de volatiliteit. Bijvoorbeeld door bij grote stijgingen een put-optie te kopen, zodat ze verzekerd zijn tegen stevige dalingen.

Dat kost natuurlijk wat van het rendement, maar dat is voor de grote jongens niet heel erg. Die gebruiken dit soort tools vaker om zichzelf te beschermen.

Echte rijkaars zijn niet op zoek naar rendementen van honderden procenten, die willen gewoon hun vermogen beschermen en voor generatieslang kunnen bewaren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....