Goldbug adviseert MicroStrategy: leen $4,3 miljard om bitcoin van Amerikaanse overheid te kopen

621 totale weergaven
schiff bitcoin goud |

Peter Schiff heeft zich weer eens cynisch uitgelaten over bitcoin en de strategie van MicroStrategy om met geleend geld BTC te kopen. De goldbug en grootste criticaster van bitcoin roept op Twitter dat MicroStrategy 4,3 miljard dollar zou moeten lenen om de 69.370 BTC van de Amerikaanse overheid te kopen.

Waarom roept Peter Schiff dit?

Peter Schiff doet deze uitspraak, omdat de hoogste rechter in de Verenigde Staten de weg vrij maakte voor de Amerikaanse overheid om de van Silk Road in beslag genomen bitcoin te verkopen.

Als gevolg daarvan kondigde de overheid zijn intentie aan om de bitcoin te liquideren.

“Eens in de zoveel tijd doet de overheid slimme dingen”, aldus Peter Schiff, die daarmee nog een subtiele sneer uitdeelt naar de bitcoin-strategie van MicroStrategy en Michael Saylor.

Sinds augustus 2020 kocht MicroStrategy namelijk voor miljarden dollars aan bitcoin, iets wat Peter Schiff vanaf het begin bekritiseert als een riskante gok. Op 20 september wist MicroStrategy nog ruim 1 miljard dollar te lenen om duizenden bitcoin te kopen.

Die aankoop bracht het totaal van MicroStrategy op 252.220 bitcoin, die een waarde van ongeveer 16 miljard dollar vertegenwoordigen.

Schiff blijft vasthouden aan goud

Hoewel de bitcoin koers al jaren beter presteert dan de goudkoers, blijft Peter Schiff bij zijn standpunten. Bitcoin mist volgens hem de belangrijkste eigenschap van goud: “Daadwerkelijke waarde.”

Dat standpunt komt Peter Schiff op kritiek te staan van mensen als Tommy Carver, die hem eraan herinnert dat de markt bitcoin op dit moment wel kan waarderen.

Het klopt dat goud sterk presteert op dit moment, maar als we naar het volledige jaar 2024 kijken, dan is bitcoin nog altijd de betere. Wat dat betreft hangt het ook heel erg af van de tijdsframes waar je naar kijkt.

Je zou verwachten dat Peter Schiff zich een keer gewonnen geeft. Hij riep al dat bitcoin waardeloos was op het moment dat de koers nog onder de 1.000 dollar per munt lag.

Wat dat betreft heeft hij gigantische rendementen laten liggen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de mensen die hem volgen en serieus nemen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....