Ripple breidt uit naar cryptocustody met nieuwe bankoplossingen

639 totale weergaven
|

 

Ripple heeft zijn aanbod uitgebreid met de lancering van Ripple Custody, een oplossing voor banken en fintech-bedrijven die digitale activa veilig willen opslaan. De stap positioneert Ripple om direct te concurreren met gevestigde spelers als Coinbase en Gemini in de snelgroeiende cryptobewaarmarkt.

Ripple Custody: Belangrijkste kenmerken

Ripple Custody integreert met het XRP Ledger platform en biedt banken en fintech bedrijven een compliant, veilige opslagoplossing. De dienst heeft functies zoals geavanceerde anti-money Laundering monitoring, vooraf geconfigureerde operationele instellingen en een gebruiksvriendelijke interface.

Het bewaarplatform van Ripple is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de regelgevende instanties en zorgt voor een veilig beheer van digitale activa.

Groeiende vraag naar veilige opslag van digitale activa

De lancering komt op een moment dat de vraag naar custody-diensten voor digitale activa groeit. Banken en financiële instellingen richten zich steeds meer op oplossingen voor de opslag van cryptocurrencies, vooral omdat traditionele custodial services onderhevig zijn aan regelgevend toezicht.

De intrede van Ripple in deze ruimte benadrukt zijn diversificatie naast betaaloplossingen zoals RippleNet, met als doel een groter deel van de markt voor cryptodiensten te veroveren.

Ripple Custody is al operationeel in zeven landen, met topklanten als HSBC, BBVA en DBS Bank. Het bedrijf heeft 250% jaar-op-jaar groei gerapporteerd in zijn custody divisie, wat duidt op een aanzienlijke vraag van instellingen.

Een stap in de richting van het tokenen van echte activa

Ripple is ook van plan om zijn custody platform uit te breiden om real-world assets (RWA’s) zoals goud, onroerend goed en fiat valuta’s te tokenen.

Door integratie met de XRP Ledger zal het platform gebruikers in staat stellen om digitale activa direct te verhandelen op de gedecentraliseerde beurs van Ripple, waardoor snelle, goedkope transacties zonder tussenpersonen mogelijk worden.

Concurreren in een markt van $ 16 biljoen

Met een cryptobewaarmarkt die naar verwachting zal groeien tot $ 16 biljoen in 2030, plaatsen de nieuwe diensten van Ripple het bedrijf in directe concurrentie met grote spelers als Coinbase, BitGo en Gemini.

De recente overnames van Metaco en Standard Custody & Trust Company versterken de positie van Ripple als belangrijke speler in de cryptobewaarruimte.

Ripple’s strategische overnames versterken bewaardiensten

Ripple’s uitbreiding in de cryptobewaarruimte wordt versterkt door zijn strategische overnames. In 2023 nam Ripple Metaco over, een bedrijf gespecialiseerd in de opslag van digitale activa, gevolgd door de overname van Standard Custody & Trust Company.

Deze stappen versterken Ripple’s vermogen om een robuuste, schaalbare en veilige oplossing te bieden voor het beheer van digitale activa.

Door de integratie van deze technologieën wil Ripple een uitgebreide service bieden om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van institutionele klanten gericht op betrouwbare cryptobewaardingsdiensten.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
bankRipplexrpl

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....