Dag 2 Bitcoin Amsterdam: Belangrijkste updates van dag twee van het evenement

624 totale weergaven
Dag 1 van Bitcoin Amsterdam Een veelbelovende start met exclusieve interviews |

 

De tweede dag van Bitcoin Amsterdam 2024 ging van start met levendige discussies over verschillende onderwerpen, van de toekomst van Bitcoin mining tot de rol van Bitcoin in politieke en economische systemen wereldwijd. Hier volgt een samenvatting van enkele van de belangrijkste inzichten en toespraken uit de sessies van vandaag.

Goud & Bitcoin: complementaire krachten

Paul Buitink, directeur van Holland Goud, benadrukte de synergie tussen Bitcoin en goud als complementaire waardeopslag. Terwijl goud lange tijd werd beschouwd als een stabiel fysiek activum, heeft Bitcoin zich ontwikkeld als zijn digitale tegenhanger, die schaarste en onafhankelijkheid van traditionele financiële systemen biedt.

Buitink’s perspectief is dat de twee activa bondgenoten zijn, geen rivalen, in het moderne financiële landschap. Deze combinatie kan een gediversifieerde afdekking bieden tegen zowel inflatie als economische instabiliteit, wat zowel traditionele als digitale investeerders aanspreekt.

Bitcoin mining en politieke invloed

Zachary Bradford, CEO van CleanSpark, richtte zich op de rol van Bitcoin mining in een steeds meer gepolitiseerde omgeving. Bradford benadrukte dat Bitcoin geen politiek instrument moet worden en riep op tot acceptatie zonder onnodige inmenging.

“Bitcoin is niemands vijand,” verklaarde hij en drong aan op een niet-politieke benadering van de groei van de industrie. Deze benadering suggereert dat het neutraal houden van Bitcoin innovatie kan bevorderen en tegelijkertijd onnodige hindernissen in de regelgeving kan vermijden.

Bitcoin en verder: De rol van verzetsgeld

Een paneldiscussie met de titel “Verder dan verzetsgeld” bracht academici als Andrew Bailey en Craig Warmke samen om te onderzoeken hoe Bitcoin verder is geëvolueerd dan zijn oorspronkelijke functie als “verzetsgeld”.

Terwijl Bitcoin in eerste instantie werd gezien als een middel voor financiële vrijheid in tijden van economische en politieke onderdrukking, bespraken de panelleden het groeiende potentieel voor wereldwijde adoptie en innovatie.

Deze evolutie toont het potentieel van Bitcoin om te veranderen van een niche-instrument naar een algemeen geaccepteerde vorm van wereldwijde valuta, die financiële systemen op grotere schaal beïnvloedt.

Bitcoin en Venezuela: Een hulpmiddel voor wederopbouw

Jorge Jraissati van de Economic Inclusion Group liet zien hoe Bitcoin een cruciale rol speelt in het economisch herstel van Venezuela. Nu de economie en democratie van het land in een crisis verkeren, is Bitcoin voor velen een reddingslijn geworden die financiële transacties mogelijk maakt en een gevoel van stabiliteit geeft temidden van de chaos.

Dit voorbeeld laat zien hoe Bitcoin in de echte wereld kan worden gebruikt als meer dan alleen een investering, maar als een middel om financieel te overleven en autonomie te creëren in economieën die het moeilijk hebben.

De toekomst van Bitcoin mining

Discussies over de toekomst van Bitcoin mining waren ook prominent aanwezig, met industrie-experts zoals Bert de Groot van Bitcoin Brabant die zich richtte op de milieuvoordelen van mining.

Het bedrijf van De Groot gebruikt de warmte die vrijkomt bij het delven van Bitcoin om energie te leveren aan verschillende bedrijven, en laat daarmee zien hoe Bitcoin mining een positieve invloed kan hebben op het milieu. Deze verschuiving zou het publieke verhaal rond Bitcoin mining kunnen veranderen en het positioneren als een goede kracht in de ruimte voor hernieuwbare energie.

Golfeffect van Bitcoin ETF’s

Peter Lane, medeoprichter van Jacobi Asset Management, dacht na over de impact van Bitcoin ETF’s sinds hun introductie in januari.

Hij besprak hoe deze producten nieuwe investeringsmogelijkheden hebben geopend en een wijdverspreide interesse in Bitcoin hebben gewekt, vooral op de Amerikaanse markt. Nu ETF’s Bitcoin toegankelijk maken voor mainstream beleggers, zou dit kunnen leiden tot een stabielere en meer gereguleerde markt, waardoor groei op de lange termijn wordt gestimuleerd.

Blijf op de hoogte voor meer updates

Naarmate Bitcoin Amsterdam 2024 vordert, houden we je op de hoogte met het laatste nieuws en inzichten van het evenement. Met nog veel meer keynotes, panels en discussies in het verschiet, komt er nog veel meer. Blijf de komende dagen op de hoogte van ons nieuws!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....