Andrew Kang waarschuwt: Chinese stimulans weinig impact op de Bitcoin koers

509 totale weergaven
Andrew Kang waarschuwt: overschat de impact op de Bitcoin koers |

Veel mensen verwachten dat de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van 2024 flink kan stijgen. Dit komt door de renteverlagingen van de Amerikaanse Federal Reserve en het stimuleringspakket van China. Toch waarschuwen analisten dat dit optimisme misschien overdreven is. Dus gaat de BTC koers dalen of stijgen?

De invloed van de Fed op de Bitcoin koers

In september 2024 heeft de Federal Reserve de rente met 50 basispunten verlaagd. Hierdoor steeg de Bitcoin koers kort tot $66K. Maar Andrew Kang, mede-oprichter van Mechanism Capital, is terughoudender over het effect van deze renteverlaging op Bitcoin.

Kang denkt dat de impact van renteverlagingen op Bitcoin te groot wordt gemaakt. Hij zegt dat de Bitcoin koers ook sterk steeg in periodes waarin de rente juist omhoog ging. Hij merkt op dat Bitcoin in 2023 bijna 4,5 keer zoveel waard werd, ondanks dat de rente toen op een hoogtepunt stond. Het is volgens hem dus niet logisch om nu een sterke omgekeerde relatie te verwachten.

Altcoins profiteren meer van renteverlaging

Het bedrijf SwissOne Capital, dat zich richt op crypto, is het deels eens met Kang. Ze voorspellen dat altcoins meer zullen profiteren van de renteverlaging dan Bitcoin. Volgens hen neemt de dominantie van Bitcoin af tijdens periodes van renteverlaging, omdat investeerders op zoek gaan naar andere risicovollere investeringen.

Tijdens de vorige renteverlaging in 2019 daalde de Bitcoin dominantie tot 38%, wat zorgde voor een grotere focus op altcoins.

BTC Dominance Source: TradingView

Chinese stimulans meer voor aandelen

Het stimuleringspakket van China wordt door veel mensen gezien als positief voor de economie, maar Kang denkt dat dit vooral gunstig is voor aandelen, niet voor crypto. Hij wijst erop dat de USDT (Tether) sinds de aankondiging van het Chinese stimuleringspakket met korting wordt verhandeld tegen de Chinese yuan (CNY). Dit geeft aan dat veel Chinese investeerders overstappen van crypto naar aandelen.

Kang denkt dat de Bitcoin koers waarschijnlijk zal schommelen tussen de $50K en $72K totdat er een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt. Hij is niet pessimistisch, maar hij vindt dat mensen te snel te optimistisch worden over de invloed van renteverlagingen en Chinese maatregelen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...