Ripple upgrade: veiliger bewaren voor crypto-bedrijven, wat betekent dit voor investeerders?

544 totale weergaven
|

 

Ripple heeft officieel een digital asset custody service gelanceerd, waarmee het zijn intrede markeert op het groeiende gebied van veilige crypto-opslag voor banken en fintech-bedrijven. De nieuwe dienst, die integreert met Ripple’s XRP Ledger, biedt verbeterde beveiligingsfuncties, Anti-Money Laundering (AML) monitoring en een gebruiksvriendelijke interface.

Ripple breidt uit naar de bewaarmarkt

In een strategische zet om verder te diversifiëren dan zijn betalingsvereffeningsactiviteiten, heeft Ripple een reeks cryptobewaardingsdiensten geïntroduceerd die op maat gemaakt zijn voor financiële instellingen. Het nieuwe platform, genaamd Ripple Custody, stelt banken en fintech-bedrijven in staat om digitale activa veilig op te slaan en tegelijkertijd te voldoen aan de wettelijke normen.

Verbeterde beveiliging en compliance functies

Ripple Custody is uitgerust met vooraf geconfigureerde operationele instellingen, robuuste AML-risicomonitoring en een gestroomlijnde interface die het beheer van activa vereenvoudigt. Deze functies zorgen ervoor dat instellingen hun crypto-activa veilig kunnen opslaan en tegelijkertijd voldoen aan de wereldwijde financiële regelgeving.

Integratie met XRP Ledger en Tokenization

Een van de opvallende kenmerken van Ripple Custody is de integratie met de XRP Ledger. Dit stelt bedrijven in staat om echte activa zoals fiatvaluta’s, goud en vastgoed te tokenen. Het platform biedt ook toegang tot een gedecentraliseerde beurs, die goedkope, directe handel in tokenized assets mogelijk maakt.

Ripple’s voortdurende groei in bewakingsdiensten

Ripple heeft een groei van 250% op jaarbasis gerapporteerd in zijn custody business, als gevolg van de stijgende vraag van instellingen die op zoek zijn naar veilige en schaalbare oplossingen voor crypto-opslag. Het custody-platform van het bedrijf bedient al grote klanten zoals HSBC en DBS Bank, wat de groeiende invloed van Ripple in deze sector aantoont.

Er komt meer van Ripple Custody

Terwijl Ripple blijft innoveren binnen de cryptobewaarsector, kunnen we verdere ontwikkelingen verwachten die gericht zijn op het verbeteren van beveiliging, schaalbaarheid en tokenization. De focus van het bedrijf op tokenization van echte activa zou de toekomstige groei kunnen stimuleren naarmate meer instellingen digitale activa omarmen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....