Ripple’s juridische stappen duwen de XRP koers omhoog: verdere stijging op komst?

554 totale weergaven
Ripple's juridische stappen stuwen de XRP koers omhoog met 2% |

De afgelopen 24 uur is de XRP koers met 2% gestegen en is de handelsactiviteit met 50% toegenomen. Dit komt na de aankondiging van Ripple dat het een beroep zal indienen in de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. Op dit moment staat de XRP koers op $0,538 en uit blockchain data blijkt dat de Ripple koers verder kan stijgen.

Ripple dient beroep in tegen vonnis van de SEC

Op 10 oktober heeft Ripple Labs officieel een beroep ingediend bij het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Tweede Circuit. Ripple gaat in beroep tegen een eerdere uitspraak van rechter Analisa Torres, waarin het bedrijf een boete van $125 miljoen kreeg omdat het XRP verkocht zonder de juiste registratie.

Dit beroep is een reactie op een eerder beroep van de SEC. De SEC probeert een uitspraak te vernietigen waarin staat dat de verkoop van XRP aan retailbeleggers niet in strijd was met de effectenwetten.

Stuart Alderoty, de juridisch directeur van Ripple, liet op X weten dat het beroep bedoeld is om “geen losse eindjes” te laten. Hij benadrukte dat een “investeringscontract” niet kan bestaan zonder duidelijke afspraken in een officieel contract.

Alderoty is er zeker van dat Ripple opnieuw zal winnen, net zoals bij eerdere pogingen van de SEC om XRP verkoop via beurzen aan te pakken. Hij gaf aan dat de SEC opnieuw zal proberen, maar weer zal verliezen.

Volgens CoinGlass is het handelsvolume in XRP futures en opties in de afgelopen 24 uur met 88% gestegen. Dit geeft aan dat veel handelaren positief zijn over de XRP koers.

Daarnaast maken XRP handelaren meer winstgevende transacties. Gister was de verhouding tussen winstgevende en verliesgevende transacties 4,32, wat betekent dat voor elke verliesgevende transactie er meer dan vier winstgevend waren.

XRP koers verwachting: stijging op komst?

Als de opwaartse trend doorzet, kan de XRP koers binnenkort stijgen naar $0,74. Hiervoor moet eerst de weerstand van $0,66 doorbroken worden. Als dit lukt, kan de XRP koers verder stijgen naar het niveau dat voor het laatst in maart werd bereikt.

XRP Price Analysis. Source: TradingView

Maar als de markt negatief wordt, kan de XRP koers de recente winsten verliezen en dalen naar het ondersteuningsniveau van $0,46. De komende dagen zullen bepalend zijn voor de richting van de koers.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...