Ethereum koers test cruciaal niveau: komt er een nieuwe bull run?

455 totale weergaven
thereum koers test cruciaal niveau: komt er een bull run? |

De Ethereum koers staat op een belangrijk punt en kan snel een grote beweging maken, zeggen analisten. Crypto analistAli Martinez heeft bepaalde patronen ontdekt in de koersgeschiedenis van Ethereum. Hij gebruikt de TD Sequential setup om te voorspellen wat er kan gebeuren met deze cryptomunt. Kan de ETH koers gaan stijgen?

Kan de Ethereum koers stijgen?

Martinez heeft gekeken naar eerdere cycles van ETH en ontdekt dat elke keer als de Ethereum koers boven een bepaalde grens komt (de weerstandslijn), er een sterke stijging volgt. Dit patroon is te zien in eerdere bull runs.

In 2017/2018 steeg de Ethereum koers met 8.885%, en in 2020/2021 ging de koers nog eens 1.462% omhoog. Begin 2024 steeg de koers van ongeveer $1.400 naar meer dan $4.000, maar dit leidde toen niet tot een nieuwe all-time high.

Gevaar voor een ETH koersdaling van 53%

Aan de andere kant laat het patroon ook zien dat als de Ethereum koers onder een steunlijn (de groene lijn) zakt, de koers vaak sterk daalt. Gemiddeld leidt dit tot een koersdaling van ongeveer 53%. In het verleden zijn er drie grote correcties geweest, waarbij de koers met 56,67%, 54,43% en 51,41% daalde toen Ethereum door belangrijke steunniveaus zakte.

Ethereum staat nu opnieuw dicht bij een belangrijk steunniveau van $2.250. Als de koers onder dit niveau komt, waarschuwt Martinez voor een grote daling, net zoals in het verleden is gebeurd. Dit niveau is extra belangrijk omdat veel investeerders Ethereum kochten rond deze koers.

Volgens data van IntoTheBlock hebben ongeveer 2,4 miljoen adressen Ethereum gekocht tussen $2.268 en $2.340. Samen bezitten zij 52,59 miljoen tokens. Als de vraag op dit niveau wegvalt, kan dit een verkoopgolf veroorzaken, omdat investeerders willen voorkomen dat ze te veel verliezen.

Op dit moment is de Ethereum koers licht hersteld en staat op $2,442.02, een stijging van 1,66% in de afgelopen 24 uur. Toch is het de vraag of deze lichte stijging doorzet of dat de koers opnieuw zal dalen, zoals eerder gebeurde.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...