Bitcoin stijgt naar $63.000: wat zijn de drijfveren?

608 totale weergaven
Bitcoin koers laat tekenen zien van opwaartse trend in zicht |

Bitcoin bereikte vandaag een piek van $ 63.400, voordat het terugzakte naar $ 62.700.

Deze stijging van 4% in de afgelopen 24 uur valt op omdat bitcoin beter presteerde dan andere cryptomunten. Maar wat ligt er aan de basis van deze plotselinge stijging?

Uitstel Mt. Gox-terugbetalingen verlicht verkoopdruk

Een van de belangrijkste redenen voor deze prijsstijging is het nieuws dat de terugbetalingen aan Mt. Gox-schuldeisers zijn uitgesteld.

De oorspronkelijke deadline was eind oktober 2024, maar deze is nu verplaatst naar oktober 2025. Dit betekent dat er voorlopig geen grote hoeveelheden bitcoin op de markt komen, wat de verkoopdruk vermindert en bijdraagt aan de prijsstijging.

Chinese stimuleringsmaatregelen

Een andere factor die mogelijk heeft bijgedragen aan de recente prijsstijging is de aankondiging van een nieuw stimuleringspakket in China. Dit pakket is bedoeld om de economie nieuw leven in te blazen, met specifieke steun voor lage inkomens en de vastgoedmarkt.

De markten anticipeerden al enkele dagen op dit nieuws, en de aankondiging heeft geleid tot positieve reacties, ook in de cryptomarkt.

Wat nu voor investeerders?

Deze ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat de prijs van bitcoin zich stabiliseert of zelfs verder stijgt in de nabije toekomst.

Het uitstel van de Mt. Gox-terugbetalingen vermindert directe risico’s, terwijl het stimuleringspakket in China een bredere economische impact kan hebben die positief is voor risicovolle activa zoals bitcoin.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....