Bitcoin koers stijgt ondanks zwakke stimulans uit China: Nu investeren in BTC?

714 totale weergaven
Bitcoin koers stijgt ondanks zwakke stimulans uit China |

De financiële steun die China dit weekend aankondigde, stelde beleggers teleur. Dit verkleint de kans dat er de komende tijd veel kapitaal richting Chinese aandelen zal vloeien. Ondertussen zet Bitcoin koers zijn opmars voort en blijft de koers belangrijke weerstandsniveaus testen. Kan BTC verder stijgen, ondanks de zwakke stimulans uit China?

Chinees beleid zorgt voor teleurstelling

Op zaterdag beloofde de Chinese minister van Financiën, Lan Fo’an, extra steun voor de vastgoedsector en lokale overheden die met schulden kampen. Maar hij gaf weinig details over nieuwe maatregelen om de consumptie in het land te stimuleren.

Zonder meer koopkracht onder consumenten waarschuwen economen dat het risico op deflatie groot blijft, wat de groei van de Chinese economie verder zou kunnen afremmen.

Hoewel China meer staatsobligaties zal uitgeven, miste de aankondiging duidelijke plannen voor directe economische stimulansen. Volgens analisten van ForexLive zullen beleggers hierdoor waarschijnlijk terughoudend blijven en de aandelenmarkten negatief reageren.

Eerder dit jaar, in september, leidde een reeks stimuleringsmaatregelen van de Chinese centrale bank tot een korte opleving van de aandelenkoersen. Maar deze stijging hield niet lang stand, waardoor kapitaal weer werd teruggetrokken uit zowel Aziatische aandelen als crypto activa.

Bitcoin koers test opnieuw weerstand

Terwijl de Chinese markten achterblijven, presteert Bitcoin goed. Na vrijdag al boven de $63.000 uit te komen, bereikte de koers zaterdag bijna $63.500. Momenteel staat de Bitcoin koers rond $62.800 volgens CoinMarketCap. Hiermee nadert Bitcoin een belangrijke trendbreuk, nadat de koers eind september terugviel vanaf een piek van boven de $66.000.

Als Bitcoin erin slaagt om boven de dalende trendlijn te breken, kan dit het einde betekenen van de recente correctie. De rally die begin september begon, met een koers net onder de $53.000, zou dan kunnen doorzetten.

Belangrijke niveaus voor de Bitcoin koers

Voor Bitcoin is het volgende doel de weerstand rond $69.000. Dit niveau valt samen met een trendlijn die zich vormde door lagere pieken in maart en juni. Als de koers dit punt weet te doorbreken, ligt de weg open voor verdere stijgingen.

BTC Technical Analysis. Source: TradingView

Aan de onderkant ligt belangrijke steun bij het dieptepunt van 10 oktober, toen de koers op $58.890 stond. Mocht de koers onder dit niveau zakken, dan kan dat zorgen voor nieuwe dalingen.

Omdat China niet met overtuigende stimulansmaatregelen kwam, lijkt het onwaarschijnlijk dat investeerders hun kapitaal van crypto naar Chinese aandelen zullen verplaatsen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...