Changpeng Zhao waarschuwt voor AI-deepfakes in crypto

468 totale weergaven
|

 

Binance-oprichter Changpeng Zhao waarschuwt via een post op X over deepfake videos waarin hij onbekende coins zou promoten.
De opkomst van AI heeft veel invloed op de crypto industrie en zorgt voor nieuwe kansen en mogelijkheden, maar vormt ook een bedreiging en speelt een steeds belangrijkere rol bij scams en oplichtingspraktijken.

Changpeng Zhao’s waarschuwing: wees op je hoede voor fraude

Changpeng Zhao (CZ), de mede-oprichter van Binance, heeft onlangs een belangrijke waarschuwing afgegeven over de toenemende dreiging van AI-gebaseerde deepfake-video’s. Deze video’s, gegenereerd door kunstmatige intelligentie, worden steeds realistischer en worden gebruikt om nietsvermoedende investeerders te misleiden. Zhao benadrukte dat oplichters deze video’s gebruiken om hem na te bootsen, waardoor gebruikers in frauduleuze projecten investeren.

Hij riep de crypto-gemeenschap op om waakzaam te zijn en alert te blijven op dergelijke scams, vooral nu deze technologie steeds meer geavanceerd raakt. Zhao is zelf slachtoffer geworden van deepfake-video’s waarin hij zogenaamd bepaalde cryptomunten promootte, terwijl hij hier niets mee te maken had. Deze misleidende video’s kunnen leiden tot grote financiële verliezen voor investeerders en vormen een serieuze bedreiging voor de reputatie van de industrie.

CZ waarschuwt voor deepfake videos op X.

Hoe AI zowel kansen als risico’s biedt voor blockchain

Kunstmatige intelligentie (AI) biedt zowel kansen als uitdagingen voor de crypto-industrie. Aan de ene kant kan AI de veiligheid en efficiëntie van blockchains verbeteren door transacties sneller en veiliger te verwerken, en het kan ook helpen bij het opsporen van verdachte activiteiten. Daarnaast kan AI ingezet worden voor geavanceerde analyses, waardoor beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen op basis van marktgegevens en trends.
AI wordt ook steeds vaker gebruikt in crypto trading, met name via geautomatiseerde trading bots.
Deze bots analyseren grote hoeveelheden marktdata in real-time en kunnen sneller handelen dan mensen, wat hen een voordeel geeft bij het maken van winstgevende transacties. Ze gebruiken AI-algoritmes om patronen en trends te herkennen, waardoor ze razendsnel kunnen reageren op marktfluctuaties.
Hoewel AI-trading bots efficiëntie en winstkansen vergroten, brengen ze ook nadelen met zich mee. Ze kunnen de volatiliteit van de markt vergroten, en zonder de juiste strategie kunnen ze aanzienlijke verliezen veroorzaken, vooral bij onverwachte marktbewegingen.

Aan de andere kant brengt AI ook aanzienlijke risico’s met zich mee, zoals de opkomst van deepfake-video’s die mensen misleiden om in frauduleuze cryptoprojecten te investeren. Dit schaadt niet alleen het vertrouwen in individuen, maar ook in de bredere crypto-gemeenschap. Het juiste gebruik van AI kan een revolutie teweegbrengen in de industrie, maar het onbeheersbare gebruik ervan kan leiden tot ernstige reputatieschade en financieel verlies. De uitdaging voor de industrie is daarom om innovatie en veiligheid in balans te houden.

 

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
AIcrypto scamsCZ

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...