Uniswap’s Unichain zou UNI houders jaarlijks $468M kunnen opleveren

686 totale weergaven
|

 

Uniswap’s laatste ontwikkeling, de lancering van zijn layer 2 blockchain, Unichain, belooft aanzienlijke financiële voordelen voor Uniswap Labs en UNI tokenhouders. Volgens een recent rapport van DeFi Report oprichter Michael Nadeau, zou Unichain bijna $500 miljoen aan vergoedingen van Ethereum naar Uniswap Labs kunnen leiden, wat een aanzienlijke impact heeft op decentralized finance (DeFi).

Unichain op weg om jaarlijks 468 miljoen dollar binnen te halen

Unichain, dat op 10 oktober werd gelanceerd, zal naar verwachting jaarlijks tot 468 miljoen dollar opstrijken die voorheen naar Ethereum-validators ging. Dit omvat $ 368 miljoen aan handelsvergoedingen van Uniswap alleen en nog eens $100 miljoen aan maximale extraheerbare waarde (Maximum Extractable Value, MEV). Omdat Uniswap alle validators op Unichain controleert, zal het 100% van deze vergoedingen en MEV kunnen behouden, waardoor het geld terug kan vloeien naar zijn ecosysteem.

Michael Nadeau verklaarde verder dat Uniswap liquidity providers (LP’s) kunnen profiteren van deelname aan de afwikkeling en het vastleggen van MEV door middel van staking op Unichain. Voor UNI tokenhouders zouden de winsten aanzienlijk kunnen zijn, aangezien het platform deze inkomsten zou kunnen delen, waardoor de waarde van de token verder zou stijgen.

Ethereum validators worden geconfronteerd met potentiële verliezen

Hoewel de lancering van Unichain nieuwe kansen biedt voor Uniswap en haar gebruikers, zouden Ethereum validators en Ether (ETH) houders aanzienlijke financiële verliezen kunnen zien. De $368 miljoen aan handels- en afwikkelingsvergoedingen die anders naar Ethereum validators zouden zijn gegaan, zullen nu door Uniswap worden geïnd.

Deze verlegging van vergoedingen markeert een opmerkelijke verschuiving in de DeFi ruimte, waarbij Unichain een alternatief biedt dat snellere transacties en lagere vergoedingen biedt – tot 95% goedkoper dan Ethereum Layer 1 transacties. Deze factoren maken Unichain een aantrekkelijkere optie voor zowel handelaren als liquiditeitsaanbieders.

De economische impact van Unichain op DeFi

De lancering van Unichain vertegenwoordigt een belangrijke economische verschuiving binnen de gedecentraliseerde exchange (DEX) en DeFi sectoren. Gebouwd op de Optimism Superchain, belooft Unichain bloktijden van één seconde en naadloze cross-chain liquiditeit, waarmee lang bestaande problemen in DeFi zoals hoge transactiekosten en trage verwerkingstijden op Ethereum worden aangepakt

De ontvangst van Unichain door gebruikers en experts in het veld is gemengd. Veel DeFi-experts zien het als een oplossing voor efficiëntere gedecentraliseerde uitwisselingen. Critici, waaronder Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin, hebben de noodzaak van nog een laag 2 oplossing in twijfel getrokken. Met de groeiende interesse en adoptie van gebruikers zou Unichain echter zijn plaats als belangrijke speler en concurrent in het zich ontwikkelende DeFi-ecosysteem kunnen verstevigen.

Een nieuw tijdperk voor Uniswap en DeFi?

Terwijl Unichain zijn stempel begint te drukken, moeten de langetermijneffecten op Ethereum en de bredere DeFi-ruimte nog worden afgewacht. Voor Uniswap en UNI houders biedt de nieuwe laag 2 blockchain het potentieel voor aanzienlijke financiële beloningen. Het verschuivende economische landschap zou echter de dominantie van Ethereum als het go-to platform voor gedecentraliseerde financiën in gevaar kunnen brengen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....