Bitcoin Runes winnen aan populariteit: De opkomende kans voor cryptohandelaren

772 totale weergaven
|

 

Runes winnen aan momentum nu de cryptowereld nieuwe kansen ziet voor de volgende marktrally. Met groeiende transactievolumes, lage marktkapitalisaties en een stijgende vraag zouden Runes de top crypto-opportuniteit in Q4 2024 kunnen zijn.

Waarom Runes de markt van Q4 2024 zouden kunnen leiden

De memecoin-gekte is al losgebarsten op andere blockchains en Bitcoin is klaar om dit voorbeeld te volgen. De huidige infrastructuur die Runes ondersteunt, zoals Magic Eden, zal naar verwachting eind oktober 2024 verbeterd zijn met de introductie van swapfuncties, waardoor het makkelijker wordt om Runes te verhandelen. Deze verbetering kan meer investeerders aantrekken, wat leidt tot meer liquiditeit en hogere marktkapitalisaties voor deze tokens.

Runes hebben momenteel een lage marktkapitalisatie, wat een kans biedt voor handelaren die op zoek zijn naar de volgende grote beweging. In tegenstelling tot mainstream memecoins zoals Dogecoin of Shiba Inu, zijn Runes nog onder de radar, wat betekent dat vroege investeerders kunnen profiteren van potentieel grote rendementen als de markt volwassener wordt.

Wat zijn Runes?

Runes zijn sats (satoshis) met inscripties, waarmee gebruikers Bitcoin-gebaseerde memecoins kunnen maken. Ze verschillen van standaard sats, de kleinste eenheden van Bitcoin, omdat Runes toegevoegde waarde hebben door inscripties of NFT-achtige kenmerken. Runes transformeren deze kleine Bitcoin-eenheden in tokens met verhandelbare eigenschappen, waardoor ze waardevoller zijn dan gewone sats.

In de afgelopen weken hebben Runes een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij bepaalde collecties tussen 40% en meer dan 500% in waarde zijn gestegen. Memecoins zoals DOG-GO-TO-THE-MOON en PUPS-WORLD-PEACE hebben aanzienlijke stijgingen in market cap laten zien, wat duidt op een sterke opleving in Bitcoin-gebaseerde memecoins.

Platformen zoals Magic Eden, bekend om de handel in NFT’s en tokens, hebben de opkomst van Runes vergemakkelijkt, waardoor ze makkelijker te verhandelen zijn ondanks de traditioneel trage transactiesnelheden van Bitcoin.

Runes vs. Ordinals: Het verschil

Hoewel zowel Runes als Ordinals transacties op basis van inscripties mogelijk maken op Bitcoin, zijn de twee heel verschillend. Runes zijn vervangbare tokens, vergelijkbaar met memecoins, waardoor meerdere tokens uitwisselbaar zijn.

Ordinals daarentegen zijn in wezen Bitcoin NFT’s, waarbij elke satoshi met inscriptie uniek en niet fungibel is. Ordinals zijn meer gericht op het creëren van unieke, verzamelbare tokens, terwijl Runes gericht zijn op het creëren van een markt van verhandelbare tokens of memecoins met een grotere liquiditeit.

Samenvatting

Runes winnen snel aan populariteit als nieuwe speler in de memecoin-ruimte, door gebruik te maken van Bitcoin’s blockchain voor een veilige en unieke benadering van het creëren van tokens.

Naarmate de infrastructuur verbetert en meer handelaren zich bewust worden van deze tokens, zou Runes zich kunnen ontwikkelen tot een van de best presterende activa van Q4 2024. Voor cryptoliefhebbers en handelaren die op zoek zijn naar de volgende kans, zou Runes wel eens het doorbraakverhaal kunnen zijn om in de gaten te houden.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....