Tether heeft leningen aan mondiale grondstoffenhandelaren op het oog

8858 totale weergaven
|

Tether onderzoekt kredietverlening aan mondiale grondstoffenhandelaren, met als doel haar financiële kracht in opkomende markten te benutten, ondanks de risico’s van fraude en hoge marges.

Tether onderzoek kredietmogelijkheden

Tether onderzoekt de kredietmogelijkheden bij internationale grondstoffenhandelaren en benut daarbij haar succes in de opkomende markten, blijkt uit een rapport van Bloomberg. De stablecoin aanbieder overweegt krediet aan te bieden aan deze bedrijven, die vaak te maken krijgen met belemmeringen bij de toegang tot traditionele financiering.

Dit initiatief zou zeer winstgevend kunnen zijn voor Tether, omdat het een voorsprong wil verwerven op de concurrerende stablecoin markt. Door gebruik te maken van haar diepgaande financiële middelen zou Tether handelaren kunnen helpen financiële obstakels te omzeilen, vooral in landen waar Amerikaanse sancties gelden.

Tether wordt al op grote schaal gebruikt in dergelijke economieën, en de grote kasreserves maken het tot een potentiële kredietverstrekker. Deze stap zou voordelig kunnen blijken, omdat de handel in grondstoffen sterk afhankelijk is van de toegang tot krediet, wat vaak moeilijk is voor producenten vanwege strenge financiële eisen.

Tether op de grondstoffenmarkt

De verbindingen van Tether op de mondiale grondstoffenmarkten maken het bedrijf goed gepositioneerd om van deze onderneming te profiteren. De stablecoin is al betrokken geweest bij de handel in grondstoffen, waaronder Russische metalen en Venezolaanse olie, waardoor ze ervaring hebben in de sector.

Daarnaast heeft Tether Real-World Assets (RWA’s) onderzocht, zoals door goud gedekte tokens, die aansluiten bij de potentiële overstap naar grondstoffen. Deze verschuiving zou ook de deur kunnen openen voor andere grondstoffen, waardoor de marktaanwezigheid van Tether verder zou worden uitgebreid.

Risico’s voor Tether

Er zijn echter risico’s aan verbonden. De handel in grondstoffen is gevoelig voor fraude en mislukking, en Tether zou hogere winstmarges kunnen nastreven dan traditionele kredietverstrekkers, wat de blootstelling aan financiële risico’s zou kunnen vergroten. Desondanks blijft Tether optimistisch over de potentiële beloningen.

CEO Paolo Ardoino verklaarde in een interview met The Blockchain dat het bedrijf zich nog in de beginfase van de planning bevindt, zonder vaste details over hoeveel het zal investeren. Ardoino benadrukte dat Tether dit gebied graag wil verkennen en merkte op dat de toekomstige kansen aanzienlijk kunnen zijn.

De intrede van Tether in de kredietverlening aan grondstoffenhandelaren zou een grote groeimogelijkheid kunnen blijken te zijn, maar de daaraan verbonden risico’s betekenen dat het bedrijf deze stap voorzichtig benadert. Terwijl het plan nog in ontwikkeling is, ziet Tether een enorm potentieel in het aanbieden van krediet aan bedrijven in markten waar het al een sterke aanwezigheid heeft.

Lees meer over:
tether

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...