XRP koers onder druk: kunnen Ripple bulls $0,52 redden van bears?

752 totale weergaven
XRP koers onder druk: kunnen bulls $0,52 redden van bears? |

 

Ondanks dat er veel herstel is in de cryptomarkt de afgelopen week, heeft de XRP koers het lastig. Tussen 1 en 3 oktober daalde de koers van $0,64 naar $0,52, waarna deze licht herstelde naar $0,54. Toch lijkt het lastig voor de token om verder te stijgen, en het bereiken van $0,65 wordt steeds onzekerder. Dus wat gaat de Ripple koers doen?

XRP koers heeft bearish on-chain signalen

Hoewel XRP een klein herstel laat zien, wijzen technische signalen op een zwakke markt. De momentumindicatoren staan laag, en zonder extra koopdruk lijkt een verdere stijging moeilijk. Als de token niet snel belangrijke ondersteuningsniveaus terugwint, kan de kans op een koersstijging afnemen.

Op 5 oktober gebeurde er iets belangrijks: de 20-daagse Exponential Moving Average (EMA) zakte onder de 50-daagse EMA. Dit wordt een “death cross” genoemd en is een bearish signaal, wat betekent dat de koers mogelijk langer onder druk blijft staan.

XRP Daily Price Analysis. Source: TradingView

Eerder wist de XRP koers nog te stijgen naar $0,65. Maar net zoals tussen mei en juli, toen de koers daalde van $0,54 naar $0,42, lijkt deze weerstand te sterk te zijn voor verdere stijgingen.

Sentiment rondom Ripple koers draait negatief

Een andere uitdaging is het veranderende sentiment rond XRP. De Weighted Sentiment, die meet hoe de community over de token praat, daalde van 0,07 naar 0,02. Dit wijst op een meer pessimistische stemming onder investeerders.

Toch kan dit ook een kans bieden: als het sentiment té negatief wordt, kan dit juist een signaal zijn dat er een bullish ommekeer aankomt. Dit wordt gezien als een contrair signaal, omdat sommige kopers de dip aangrijpen om in te stappen.

XRP koers verwachting: $0,52 support is belangrijk

De XRP koers stuit momenteel op weerstand rond $0,55, een niveau dat samenvalt met het 50% Fibonacci retracement. Dit is een belangrijk punt waar de koers vaak steun of weerstand vindt. Als de Ripple koers hier doorheen breekt, kan dit nieuwe koopinteresse wekken.

Ripple Daily Price Analysis. Source: TradingView

Toch blijft het handelsvolume laag. Zonder een toename in het volume kan de XRP koers zelfs zakken naar $0,48.

Er is nog hoop voor een bullish scenario als de bulls erin slagen de koers boven $0,52 te houden. Lukt dit, dan kan de XRP koers oplopen tot $0,61.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...