TikTok onder vuur: Virtuele munten kunnen risico’s inhouden die lijken op die van een crypto-beurs

804 totale weergaven
|

 

TikTok wordt momenteel onderzocht in het Verenigd Koninkrijk, op verdenking van het werken als een niet-geregistreerde crypto-uitwisseling. Dit nieuws heeft zorgen gewekt over de vraag of TikTok zich wel houdt aan de juiste regelgeving, zoals anti-money Laundering (AML) en counter terrorism financing act (CTF).

Het systeem van virtuele valuta werpt rode vlaggen op.

Centraal in het onderzoek staat de in-app valuta van TikTok, bekend als TikTok Coins, waarmee gebruikers virtuele cadeaus kunnen kopen voor makers van content. Deze cadeaus kunnen uiteindelijk worden omgezet in “diamanten”, die makers kunnen inwisselen voor echt geld. Volgens de compliance consultant zou TikTok mogelijk geld kunnen overmaken zonder adequaat toezicht, omdat het proces lijkt op dat van cryptobeurzen.

In de mededeling van de consultant aan de FCA wordt voorgesteld om TikTok aan een vergelijkbaar regelgevend onderzoek te onderwerpen als cryptobedrijven, vooral vanwege het vermogen om digitale activa indirect in geld om te zetten. De FCA is aanbevolen om de virtuele economie van TikTok Coins te onderzoeken op mogelijke AML-overtredingen, ondanks het feit dat ze niet officieel als cryptocurrency worden bestempeld.

Gebrek aan transparantie en de gevaren van financiële criminaliteit

De nalevingsdeskundige wees op de zorgen over de onvoldoende transparantie van het platform bij de identificatie van accounts, waardoor TikTok het risico loopt te worden gebruikt voor het witwassen van geld of illegale activiteiten. In de brief wordt gevraagd om strengere financiële onderzoeken en regelgevend toezicht op TikTok om te voorkomen dat het illegale financiële transacties mogelijk maakt via virtuele geschenken.

Uitdagingen op juridisch gebied

TikTok heeft al eerder te maken gehad met regelgevend toezicht. Het virtuele beloningssysteem van het platform wordt om soortgelijke redenen ook onderzocht in Australië. De toenemende beschuldigingen zouden kunnen leiden tot uitgebreidere internationale regelgevende maatregelen tegen.

De verborgen gevaren van de virtuele tokens van TikTok

Hoewel het systeem van virtuele munten van TikTok een onschuldige functie lijkt om contentmakers te belonen, brengt het serieuze risico’s met zich mee. Het gebrek aan anti-money Laundering maatregelen en regelgevend toezicht geeft aanleiding tot bezorgdheid over mogelijk misbruik voor illegale activiteiten.

Terwijl de FCA de mogelijke risico’s van het virtuele muntsysteem van TikTok onderzoekt, blijven er vragen over de bredere implicaties voor sociale mediaplatforms die zich op financieel gebied wagen. Met de toenemende convergentie van technologie en financiën kunnen de activiteiten van TikTok een precedent scheppen voor de manier waarop toekomstige platforms worden gereguleerd.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:
FCAregelgevendTiktoktokens

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....