Italië wil belasting op bitcoin verhogen naar 42%

8249 totale weergaven
italie bitcoin BTC belasting |

Italië is van plan om de belastingen op bitcoin (BTC) te verhogen. Het gaat om de zogenaamde vermogensrendementsheffing. Dat is een belasting op het genoten rendement. Dat melden diverse media deze woensdagmiddag.

Italië wil belasting op bitcoin verhogen naar 42%

Op dit moment zijn de belastingen op cryptocurrency’s zoals bitcoin al vrij hoog met 26%. Beleggers reageren teleurgesteld op het nieuws. Eerder kwam in het nieuws dat het land nieuwe, op MiCA gebaseerde cryptorichtlijnen gaat introduceren.

Dit raamwerk is bedoeld om financiële systemen te stabiliseren, innovatie aan te moedigen en consumenten te beschermen door regelgeving voor digitale activa te verduidelijken. Het past in het beeld om bitcoin en crypto’s verder te reguleren en te institutionaliseren.

Diverse landen gaan op een andere manier om met het belasten van bitcoin en crypto’s. In de meeste landen zijn cryptocurrency’s belast. In Nederland vallen crypto’s in box 3. Recent is ook Zuid-Afrika gestart met nieuwe belastingplannen en ook in een land als India zijn de regels zeer streng. Daar staat tegenover dat bijvoorbeeld in een land als Duitsland bitcoins onbelast zijn als vermogen en ook in Portugal en Dubai zijn er wat belastingvriendelijker regimes.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...