Trump PAC haalt $7,5 miljoen aan crypto donaties op

521 totale weergaven
trump bitcoin crypto donaties |

Een politiek actiecomité dat presidentskandidaat Donald Trump steunt heeft 7,5 miljoen dollar aan crypto donaties weten binnen te halen om zijn campagne te ondersteunen. Het gaat om politiek actiecomité (PAC) Trump 47.

Trump PAC haalt $7,5 miljoen aan crypto donaties op

De PAC Trump 47 heeft tussen juli en september miljoenen opgehaald in Bitcoin, Ether, XRP en stablecoins Tether en USD Coin. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Federal Election Commission op 15 oktober.

Het gaat vooral om donateurs uit de bitcoin – en crypto-industrie. Deze achttien donoren zijn samen goed voor ruim $5,5 miljoen in bitcoin en zeven voor ongeveer $1,5 miljoen in ether.

Opvallende bijdragen kwamen van BTC mediagroep CEO David Bailey, die $498.000 doneerde, Ripple juridisch directeur Stuart Alderoty, die $300.000 doneerde in XRP, en cryptobeurs Gemini medeoprichters Tyler en Cameron Winklevoss, die elk $1,1 miljoen doneerden.

Chase Herro, één van de medeoprichters van het nieuwe cryptoproject van de familie Trump, World Liberty Financial, doneerde ook, net als Mike Belshe, de CEO van cryptobewaarder BitGo, die bijna $100.000 in BTC doneerde.

Andere donoren zijn Gary Cardone van Cardone Digital Ventures, die meer dan $840.000 in Bitcoin doneerde, Chainstone Labs CEO Bruce Fenton en Kresus Labs oprichter Trevor Traina.

Right For America

Trump 47 is niet de enige PAC die de aandacht trekt van de crypto-industrie. Bloomberg meldt op 16 oktober dat de oprichters van crypto venture firm a16z, Marc Andreessen en Ben Horowitz, elk $ 2,5 miljoen doneerden aan de pro-Trump super PAC Right For America.

Right For America heeft tot nu toe $ 38,6 miljoen opgehaald in deze verkiezingscyclus, zo blijkt uit data van Open Secrets.

Intussen hebben sommige cryptoleiders Trumps rivaal Kamala Harris gesteund, waaronder Ripple-medeoprichter Chris Larsen, die $1 miljoen in XRP doneerde aan de pro-Harris PAC Future Forward.

Ripple is in 2020 aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission, waarbij de juridische strijd de afgelopen vier jaar voortduurde.

Volgens een rapport van augustus van de non-profitorganisatie Public Citizen is bijna de helft van het bedrijfsgeld dat naar verkiezingscampagnes stroomt afkomstig uit de crypto-industrie.

Het rapport zegt dat de crypto-industrie ongeveer 13 keer meer heeft bijgedragen aan deze verkiezingscyclus dan aan de vorige presidentsverkiezingen.

Volgens Open Secrets heeft een van de grootste super PAC’s, Fairshake van de cryptosector, meer dan $200 miljoen opgehaald in deze verkiezingscyclus.

Volgens een aangifte in september heeft Fairshake bijna $7 miljoen uitgegeven aan media-aankopen en -productie om kandidaten te steunen en meer dan $2 miljoen aan tegenstanders van zittende Democraten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...