XRP koers stijgt verder na SEC’s gemiste beroep in zaak met Ripple

795 totale weergaven
XRP bulls nemen de leiding na SEC's gemiste beroep |

Na een tijd van weinig beweging begint XRP koers eindelijk weer te stijgen. De cryptocurrency, die eerder zijwaarts bewoog, ziet de laatste twee dagen een sterke opwaartse trend. Dit lijkt samen te hangen met het feit dat de SEC de deadline voor hun beroep heeft gemist. Hierdoor is er weer meer interesse ontstaan in Ripple. Kan de XRP koers verder blijven stijgen?

Wat veroorzaakt de stijgende XRP koers?

In het begin van oktober zakte de XRP koers hard in. Waar andere cryptocurrencies snel herstelden, bleef XRP hangen. Zelfs met een lagere koers was er weinig vraag, wat wees op voorzichtigheid bij beleggers. Ook toen andere munten stegen tijdens een recente marktstijging, bleef XRP achter. Maar dit lijkt nu te veranderen.

Source: TradingView

In de laatste 24 uur bereikte XRP een piek van $0,566, wat een stijging van 7,67% betekende op weekbasis.

On-chain gegevens ondersteunen de groeiende vraag naar XRP. De afgelopen twee dagen was er meer koopdruk dan verkoopactiviteit. Daarnaast zagen we een toename in het aantal longs in de derivatenmarkt, wat wijst op een toenemend vertrouwen onder beleggers.

Source: HyblockCapital

Waarom is er hernieuwde interesse in Ripple?

De positieve verandering rond XRP komt voornamelijk door de ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse toezichthouder SEC. Eerder kondigde de SEC aan in beroep te willen gaan tegen een uitspraak die stelde dat XRP geen security is. Dit juridische probleem heeft de XRP koers zwaar belast, vooral aan het begin van de maand. De gemiste deadline van de SEC zorgt nu voor wat opluchting op de markt.

 

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC heeft niet alleen gevolgen voor XRP, maar voor de hele cryptomarkt. Als de SEC het beroep had gewonnen, had dat grote gevolgen kunnen hebben voor de markt.

Nu de SEC de deadline heeft gemist, is er hoop dat de XRP koers verder kan stijgen. Sommige beleggers zijn voorzichtig optimistisch dat dit het begin is van een nieuwe opwaartse beweging. Toch blijft er nog veel onzekerheid over de

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...