Solv onthult Bitcoin staking op Solana’s Jupiter Exchange met 12% rendement

618 totale weergaven
|

 

Solv Protocol heeft een Bitcoin staking token geïntroduceerd op Solana, dat nieuwe rendementsmogelijkheden biedt voor BTC-houders nu de concurrentie voor liquiditeit toeneemt op de decentralized finance (DeFi) platforms. Het token, genaamd SolvBTC.JUP, werd op 17 oktober gelanceerd en belooft BTC-gedomineerde rendementen te bieden via Solana’s Jupiter Exchange.

SolvBTC.JUP: een nieuwe optie voor BTC-houders

SolvBTC.JUP is een liquid staking derivative (LSD) waarmee Bitcoin-houders een rendement van ongeveer 12% per jaar kunnen verdienen, aanzienlijk hoger dan het typische rendement van Bitcoin staking op layer 2 chains.

De opbrengst is afkomstig van transactievergoedingen op Jupiter Exchange, een van Solana’s toonaangevende decentralized exchanges (DEX), met meer dan $ 1,3 miljard aan total value locked (TVL).

Dit initiatief vertegenwoordigt een voortdurende inspanning om de integratie van Bitcoin in het bredere DeFi-ecosysteem te verbeteren en biedt houders van BTC lucratievere opties voor staking buiten de traditionele Layer-2 protocollen.

Risico’s afdekken voor hogere opbrengsten

Hoewel SolvBTC.JUP aantrekkelijke rendementen biedt, maakt het ook gebruik van een delta-neutrale strategie om risico’s te beperken. Deze methode dekt zich in tegen prijsvolatiliteit door het netto openstaande belang van handelaren op gecentraliseerde beurzen in evenwicht te brengen, waardoor de blootstelling aan marktschommelingen wordt verminderd en Bitcoin toch rendement kan genereren.

Terwijl decentralized finance zich blijft ontwikkelen, wordt de liquiditeit van BTC op andere chains zoals Solana en Ethereum een competitief landschap, met projecten die strijden om de aandacht van Bitcoin-houders.

De introductie van SolvBTC.JUP laat zien hoe Solana zich positioneert om meer BTC staking liquiditeit te vangen.

Bitcoin staking breidt uit buiten Solana

Andere Layer 2 oplossingen zoals Core Chain, Babylon en Spiderchain onderzoeken ook Bitcoin-native staking opties, waarbij sommige BTC houders een manier bieden om hun tokens vast te zetten als onderpand in ruil voor beloningen.

EigenLayer van Ethereum heeft op vergelijkbare wijze Bitcoin in zijn restaking protocol geïntegreerd, waardoor de grenzen van BTC staking verder worden verlegd.

Ondanks de toegenomen concurrentie is SolvBTC.JUP met zijn verwachte rendement van 12% een opmerkelijke mededinger in het landschap van staking en biedt het een van de hoogste rendementen die beschikbaar zijn voor Bitcoin-houders.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....