Meme coin hype stuwt TRON naar nieuwe hoogtes in Q3 2024

470 totale weergaven
|

Met een indrukwekkende omzetgroei van 170% in het afgelopen jaar blijft TRON profiteren van de meme coin rage en de lancering van de SunPump launchpad. Het netwerk bereikte in Q3 2024 recordhoogtes.

SunPump: de drijvende kracht achter TRON’s succes

De lancering van SunPump in augustus 2024 was een doorslaggevend moment voor TRON. Deze launchpad, specifiek gericht op het creëren van meme coins, heeft niet alleen voor enorme activiteit gezorgd, maar ook voor significante inkomsten. In slechts enkele maanden tijd werden er meer dan 89.000 nieuwe tokens gecreëerd via SunPump, wat een boost gaf aan het netwerk. Dit resulteerde in meer dan $5,4 miljoen aan inkomsten voor de validators van TRON, een cruciale factor voor de groei in Q3.
De piek in activiteit werd bereikt op 20 augustus, toen er meer dan 7.500 tokens op één dag werden gelanceerd. Hoewel de meme coin hype in september afnam, heeft SunPump een blijvende impact gehad op het netwerk.

Groeispurt in netwerkactiviteit en TRX-burn

Naast de groei van nieuwe tokens, zag TRON ook een aanzienlijke stijging in netwerkactiviteit. Het aantal dagelijkse transacties steeg met 14,4% tot gemiddeld 7,2 miljoen transacties per dag. Dit was mede te danken aan de lage transactiekosten op het netwerk, wat TRON aantrekkelijk maakte voor zowel traders als ontwikkelaars.
Daarnaast heeft TRON in augustus 270 miljoen TRX tokens geburned, wat neerkomt op een waarde van $42 miljoen. Deze burn maakte 27% uit van de totale kwartaalomzet van TRON en markeerde een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van het netwerk.

De rol van USDT en lage fees in TRON’s opkomst

Een ander belangrijk aspect van TRON’s succes in 2024 is de dominantie in de USDT-transfers. Dankzij de lage transactiekosten, gemiddeld slechts $0,21 per transactie, heeft TRON zich gevestigd als een favoriete keuze voor gebruikers die zich bezighouden met remittances in plaats van traditionele handelsactiviteiten.
De marktkapitalisatie van Tether (USDT) op het TRON-netwerk groeide in het derde kwartaal met 3% en bereikte bijna $59 miljard, wat neerkomt op de helft van de totale USDT-marktkapitalisatie. Deze groei in stablecointransacties heeft TRON verder versterkt als een belangrijk netwerk binnen de crypto-industrie.

Meme coins: tijdelijke hype of blijvend effect?

Hoewel de meme coin activiteit in september begon af te nemen, blijft de vraag of deze rage een blijvend effect zal hebben op het TRON-netwerk. In de korte tijd dat SunPump actief is, heeft het een enorme toename in activiteit gegenereerd, maar de dagelijkse lanceringen van nieuwe tokens zakten al snel onder de 1.000 per dag.
De vraag blijft of meme coins een duurzame bron van inkomsten zullen zijn voor TRON, of dat dit slechts een tijdelijke piek was. Wat echter duidelijk is, is dat TRON zichzelf heeft gepositioneerd als een solide en schaalbaar platform dat aantrekkelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

Wat betekent dit voor de toekomst van TRON en TRX?

Met een omzet van $151,2 miljoen in het derde kwartaal van 2024 en een recordaantal transacties per dag, staat TRON sterk in de markt. De native token, TRX, wordt momenteel verhandeld rond $0,1604, met speculaties dat de prijs op termijn verder zou kunnen stijgen naar $0,30.
Toch blijven de on-chain signalen neutraal, wat aangeeft dat de prijsactie geleidelijk kan verlopen in plaats van explosief. De combinatie van stabiele groei in USDT-transfers, een blijvende interesse in meme coins, en TRON’s schaalbaarheid zullen echter belangrijke factoren zijn in de toekomst van het netwerk.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
SunPumpTron

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...