TRON koers stijgt naar top 10 crypto’s – Justin Sun verwacht miljoenen nieuwe TRX gebruikers

915 totale weergaven
tron |

Het recente succes van TRON (TRX) heeft ervoor gezorgd dat het een top 10 crypto is geworden. Deze stap heeft tot de nodige aandacht geleid binnen de crypto community. Wat gaat de TRON koers doen?

TRON is over de afgelopen 7 dagen met maar liefst 15,4% gestegen naar een waarde van $ 0,1462. Deze stijging bracht de market cap van TRON naar $ 12,71 waardoor het in staat was om de oude nummer 10, Cardano, voorbij te stijgen. Het feit dat TRON dit weet te realiseren in een periode waar de markt zich juist zorgen maakt dat Bitcoin naar $ 50.000 zakt, is extra indrukwekkend.

tron
Tron koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Deze aanzienlijke stijging heeft geleid tot de nodige speculatie waarom TRON zo hard wist te stijgen. Hieronder gaan we hier verder op in.

Wat is de reden achter het recente succes van TRON?

Een belangrijke reden waarom TRON recentelijk hard wist te stijgen was een mededeling van de oprichter, Justin Sun. In een recente X post deelde hij namelijk het nieuws dat hij in gesprek was gegaan met meerdere leiders van grote meme coin ecosystemen en dat deze leiders geïnteresseerd waren om te integreren met TRON.

Dit nieuws leidde al snel tot het nodige optimisme, aangezien het kan leiden tot een toestroom van miljoenen nieuwe gebruikers.

Maar waarom willen deze leiders integreren met TRON?

TRON staat bekend om zijn hoge transactiesnelheden, lage tarieven en sterke infrastructuur. Deze combinatie maakt het een erg aantrekkelijk ecosysteem voor meme coins.

Omdat het platform ook in staat is om een groot aantal transacties tegelijk te verwerken, zullen meme coins niet aanlopen tegen problemen zoals ze dat mogelijk doen bij andere grote blockchains.

Het nieuws van oprichter Justin Sun werd dus optimistisch onthaald, maar het was niet de enige reden achter de recente stijging van TRON.

Technische analyse is veelbelovend

Het gehele technische fundament van TRON staat er op dit moment goed voor, en lijkt meegeholpen te hebben aan de recente prestaties van de nieuwe nummer 10 van de crypto markt. De RSI is logischerwijs gestegen richting de 87 na de recente stijging, wat betekent dat er nog iets wat ruimte is voor stijgingen voordat die moet afkoelen.

tron
RSI van TRON – bron: TradingView

Tegelijkertijd geeft het MACD echter een koopsignaal af met een waarde van 0,00261750. Ook is de huidige TRON koers meer waard dan al zijn EMA’s. Het is een teken dat alle technische indicatoren verdere stijgingen ondersteunen, en de toekomst van TRON lijkt hierdoor rooskleurig.

Als de TRON koers zijn stijging voort kan zetten, kan het zich opmaken voor een stijging richting de $ 0,148, gevolgd door de weerstand bij de $ 0,157. Op het moment dat de TRON koers in staat is om dit weerstandsniveau om te zetten in ondersteuning lijken de deuren wagenwijd open te gaan voor een stijging richting zijn recordhoogte van $ 0,1804.

Mocht er een consolidatie nodig zijn om de RSI af te koelen, dan kan de TRON koers rekening houden met ondersteuning bij de $ 0,143. Zolang de koers niet onder dit niveau uitkomt, lijkt er rekening gehouden te mogen worden met verdere stijgingen.

TRON is echter niet de enige crypto die aandacht weet te winnen met zijn snelle transacties en lage tarieven. Recentelijk is er met Pepe Unchained namelijk een meme coin op de markt gekomen die successen heeft weten te boeken met dezelfde waardepropositie.

Hieronder gaan we daarom verder in op Pepe Unchained, en daarnaast bespreken we met Crypto All-Stars ook een ander alternatief waar alle grote meme coins samenkomen binnen een project.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief gaat viraal door eigen Layer

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat al vrij snel de nodige aandacht wist te winnen, aangezien het een eigen Layer 2 blockchain naar de markt brengt. Deze Layer 2 blockchain moet de belangrijkste gebreken van Layer 1 blockchains zoals Ethereum oplossen en dit is dan ook de reden waarom dit project de losgebroken versie van de originele Pepe coin (Pepe) wordt genoemd. Deze unieke utility zorgde er al snel voor dat de presale van dit project een van de populairste werd van 2024.

Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben tegenwoordig steeds vaker te maken met langzame transactiesnelheden en hoge transactiekosten en zijn daardoor steeds minder aantrekkelijk voor kleine crypto’s en nieuwe meme coins. Met de Layer 2 blockchain van Pepe Unchained wordt hier dus verandering in gebracht, aangezien deze blockchain in het teken staat van snelle transacties tegen lage kosten. Pepe Unchained en zijn Layer 2 blockchain vormen dan ook een ideale startplek voor nieuwe meme coins.

De blockchain van Pepe Unchained is echter niet het enige aspect dat ervoor heeft gezorgd dat deze presale al snel een succes werd, aangezien dit project ook in staat is geweest om zijn gebruikers extra hoge staking beloningen te geven. Deze extra hoge staking beloningen hebben er ook voor gezorgd dat er inmiddels al meer dan 770 miljoen PEPU-tokens zijn vastgezet. Ondanks het grote aantal vastgezette tokens is er nog altijd sprake van een APY van boven de 205%.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 9,5 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen, en tokens kosten tijdens deze presale $ 0,009163 per stuk. Deze prijs zal echter verder gaan stijgen zodra de presale zijn volgende doel van $ 9,61 miljoen heeft opgehaald. Tokens zijn te koop middels Ethereum, USDT, BNB en Creditcard.

 

 

Crypto All-Stars (STARS) – meme coin introduceert innovatieve MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuwe meme coin die populair werd door de introductie van een unieke MemeVault. Binnen deze MemeVault zijn gebruikers namelijk in staat om een aantal van de grootste meme coins te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op deze manier is het project erin geslaagd om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen in de wereld van cryptocurrencies.

De MemeVault van Crypto All-Stars is een innovatief smart contract staking concept waarin gebruikers dus grote meme coins zoals Pepe, Doge, SHIB en WIF vast kunnen zetten. Zodra ze dit doen, zullen ze beloond worden met de native Stars token. Gebruikers zijn echter ook in staat om deze Stars token te staken en de personen die dit doen zullen beloond worden met extra hoge staking beloningen die oplopen tot wel 3 keer zo hoog.

Bij Crypto All-Stars kan men vertrouwen op een veilig project, aangezien het geaudit is door SolidProof, en in deze audit kwamen geen gebreken naar voren. Ook maakt het project gebruik van duidelijke tokenomics. 20% is apart gezet voor de presale, 25% voor staking, 20% voor marketing, 10% voor CEX/DEX-liquiditeit, en 25% voor de MemeVault.

De presale van Crypto All-Stars ging vorige week pas live, maar heeft inmiddels al meer dan een half miljoen dollar weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0000013911, maar deze prijs zal binnenkort verder gaan stijgen naar $ 0,0014022 dollar. Tokens zijn te koop middels Ethereum, BNB, USDT en Creditcard.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
TronTRX

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...