Goedemorgen Bitcoin: Een overheid verliest toegang tot $378 miljoen aan BTC

984 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

FBI arresteert hacker achter SEC Twitter hack

De FBI heeft Eric Council Jr. gearresteerd wegens het hacken van het Twitter account van de SEC, waardoor de cryptomarkt met 230 miljoen dollar daalde via een SIM-swapping programma.

De FBI heeft Eric Council Jr., een inwoner van Alabama, gearresteerd omdat hij in januari het X (Twitter) account van de SEC zou hebben gehackt via een SIM-swapping programma. Deze aanval leidde tot een valse aankondiging over de goedkeuring van een Bitcoin ETF, wat resulteerde in een liquidatie van $230 miljoen op de cryptomarkt.

Ierse autoriteiten verliezen toegang tot $378 miljoen aan Bitcoin

Een waarde van $378 miljoen aan Bitcoin is onbereikbaar voor het Ierse misdaadbureau CAB. De sleutels zijn kwijtgeraakt, waardoor de autoriteiten vastzitten zonder toegang tot de in 2019 in beslag genomen fondsen.

In 2019 nam het Criminal Assets Bureau (CAB) van Ierland $56 miljoen aan Bitcoin in beslag van Clifton Collins, een veroordeelde drugshandelaar die betrokken was bij een grootschalige cannabisteelt. Collins had de Bitcoin verzameld in 2011 en 2012, een periode waarin de waarde van de cryptomunt aanzienlijk lager was dan vandaag de dag. Collins gebruikte zijn illegale winst om te investeren in de toen opkomende cryptocurrency.

USDT en USDC veroveren 50% van de crypto transacties

USDT en USDC, de twee grootste stablecoins, vertegenwoordigen nu bijna 50% van het totale transactievolume in de cryptomarkt. Hun groei benadrukt de stijgende vraag naar stabiliteit en liquiditeit in een markt die bekend staat om zijn hoge volatiliteit.

Stablecoins spelen een cruciale rol in de cryptowereld doordat ze stabiliteit en liquiditeit bieden. In tegenstelling tot volatiele activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zijn stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC) gekoppeld aan fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar.

Lees meer over:
FBISECstablecoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...